Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Svenska Cupen uppskjuten på obestämd framtid
2020-03-13 18:30
Foto - Svenska Fotbollsförbundet
Under fredagseftermiddagen bestämdes det att Svenska Cupen skjuts upp på obestämd framtid. Då man inte vill bidra till att öka smittspridningen av COVID-19 (coronaviruset) så togs beslutet idag på ett möte mellan Svenska Fotbollsförbundet, Elitfotboll Dam och Svensk Elitfotboll.
Såhär skriver Svenska Fotbollsförbundet på sin hemsida idag i samband med att beslutet om att skjuta upp Svenska Cupen togs:

Efter ett initiativ från föreningarna så beslutade ett möte mellan Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam under fredagseftermiddagen att helgens matcher i Svenska Cupen kommer att skjutas upp.
Föreningarna vill avstå spel för att inte riskera att bidra till ökad smittspridning av det nya Corona-viruset.

Tidigare i veckan beslutade Svenska Fotbollförbundet tillsammans med Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam att matcherna i Svenska Cupen på grund av rådande situation med coronaviruset ska spelas utan publik.

Samtliga deltagande åtta herrföreningar i Svenska Cupens kvartsfinalspel och ett stort antal föreningar som spelar i gruppspelet Svenska Cupen damer uttryckte under fredagen att de inte vill spela helgens matcher.

Efter ett extrainsatt möte beslutade SvFF, i samråd med SEF och EFD, att tillmötesgå föreningarnas önskemål att skjuta upp herrarnas kvartsfinaler och matcherna i omgång två av damernas gruppspel.

Matcherna skjuts upp för att de deltagande föreningarna vill ta ett ansvar för att inte öka smittspridningen i samhället och att man ska ta samma ansvar vad gäller resor och folksamlingar på seniorsidan som på ungdomssidan där helgens matcher i Ligacupen redan är uppskjutna.

När matcherna kan spelas går ännu inte att fastställa. Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam följer samhällsutvecklingen och håller kontakten med aktuella föreningar.”


Vi följer Svenska Fotbollsförbundets rekommendationer angående COVID-19 (Coronaviruset). IK Uppsala Fotboll kan också påverkas av eventuella lokala beslut från Upplands fotbollförbund. 

Skribent: Malin Stjernling 

Nyhetsarkiv
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Huvudpartner
Storpartner
Officiell sportmaterialleverantör
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner