Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Matchen i Svenska Cupen mot KIF Örebro skjuts upp
2020-03-12 23:00
Matchen i Svenska Cupen mellan IK Uppsala Fotboll och KIF Örebro skjuts upp.
Matchen i Svenska Cupen mellan KIF Örebro DFF och IK Uppsala Fotboll flyttas till tisdagen den 17 mars 18.00 på grund av säkerhetsskäl. SvFFs Tävlingskomitté har fattat beslut om att skjuta upp matchen då en spelare i KIF Örebros A-lag misstänkts ha kunnat smittats av COVID-19, allmänt känt som "coronavirus".
En av spelarna i KIF Örebros A-lag har under torsdagen testat sig för COVID-19 efter att en anhörig diagnosticerats positivt med viruset. Matchen mellan IK Uppsala Fotboll och KIF Örebro i Svenska Cupen, som skulle ha spelats inför tomma läktare den 14 mars med avspark 13.30, flyttas av säkerhetsskäl upp beslutade Svenska Fotbollsförbundets tävlingskomitté under torsdagseftermiddagen. Det nya speldatumet är satt tisdagen den 17 mars klockan 18.00, och det nya datumet gäller endast om testet visar ett negativt besked. Vid ett positivt testbesked skjuts matchen upp ytterligare för att förhindra spridning av viruset.

IK Uppsala Fotboll återkommer med mer information om detta ärende och kommande matcher så fort information finns tillgänglig.

SvFFs tävlingskomitté beslutar följande:

- att matchen i Svenska Cupen mellan KIF Örebro DFF och IK Uppsala Fotboll ska flyttas till tisdagen den 17 mars kl. 18.00 under förutsättning att provresultatet för den spelare som misstänks blivit smittad är negativt.

- att matchen, i det fall att provresultatet för den spelaren som misstänks blivit smittad är positivt, skjuts upp och SvFF därefter får fastställa ett nytt speldatum.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
 
Elitfotboll Dam huvudsponsor
Huvudpartner
Storpartner
Officiell sportmaterialleverantör
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner