SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK UPPSALA FOTBOLL
ELIT

Thoreson matchvinnare i storseger
2020-03-08 11:30
Tremålsskytten Lina Thoreson, foto - Tobbe Bengtsson.
IK Uppsala Fotboll tog hem en klar seger mot IF Brommapojkarna hemma på ett soligt Johannesbäcks konstgräs under lördagseftermiddagen med 5-0 (3-0). Lina Thoreson blev stor matchvinnare för Uppsala då hon stod för ett hattrick i den första halvleken och bäddade för storsegern.
Thoreson var den som gav Uppsala en drömstart då hon fixade en 2-0-ledning redan efter 10 minuter. En stund senare fullbordade hon sitt hattrick med sitt 3-0-mål och det var tre mål som såg ut på liknande sätt - Thoreson stack i djupled, fick bollen och satte den i nätet.
- Jag tycker att den första halvleken såg mycket bättre ut än vad de har gjort tidigare, vi fick upp energin på den nivån som vi tryckte på inför matchen så det kändes bra. Det är ju alltid kul att få göra mål såklart, men det är ju inte bara min förtjänst. Jag tar mina löpningar och får fina bollar precis där jag vill ha dem, så då blir det väldigt lätt att göra mål. Det är alltid kul att känna att man lyckas och när man får utnyttja det man är bra på, och det fick jag göra med mina djupledslöpningar idag, säger Thoreson.

I den andra halvleken kunde Ida Strömblad skjuta in 4-0 innan Ellen Toivio avslutade ett fint anfall med att göra slutresultatet 5-0 med drygt tjugo minuter kvar. 
- Jo men jag tycker att vi kommer fram till lite fler målchanser i den andra halvleken, vi hittar varandra på ett bättre sätt och det beror nog på att vi vågar mer. Vi vill hitta framåt, hitta nya lösningar och vändningar i spelet så jag tycker att vi gör det bra, säger Thoreson.

Trots en 5-0-seger så fanns det bitar i spelet som hemmalaget inte var nöjda med. Uppsala hade en del slarv och felpass i uppspelen som gav BP gratischanser i farliga lägen, och detta är någonting som laget måste jobba bort när man ställs mot tuffare motstånd.  
- Jag tror att det handlar mycket om relationen till varandra, hur vi hittar varandra i uppspelen och hur vi löser de olika situationerna mot olika motstånd. Mot lagen i Damallsvenskan kommer det straffa sig direkt om vi inte är noggranna i uppspelen, men jag tror att det är någonting som kommer att komma med tiden, säger Thoreson.

Uppsala hade flertalet spelare borta då Cassandra Korhonen, Cornelia Kapocs, Emma Holmgren och Beata Olsson är iväg på landslagsläger och Märta Säfström och Agnes Nyberg är skadade, och i deras frånvaro fick flera andra spelare chansen att kliva fram och visa upp sig. För Uppsala väntar nu spel i Svenska Cupen nästa helg då man ställs mot damallsvenska KIF Örebro på bortaplan.
- Jag tycker ändå att vi hittar energin i den här matchen och att vi utvecklas på de bitar som vi har fokuserat på, så det gäller bara att vi fortsätter jobba hårt tillsammans så ska det bli en spännande match mot Örebro nästa helg, avslutar Thoreson.

Nästa match för Uppsala blir alltså den 14 mars i Svenska Cupen då man möter KIF Örebro borta på Behrn Arena med avspark 14:00.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
2-1-seger mot Team TG!2022-09-10 17:00
 
Huvudpartner Elitfotboll Dam
Titelpartner
Huvudpartner
Officiell sportmaterialleverantör
Utvecklingspartner
Officiell Ligaboll leveras av