Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Kampen om OBOS Damallvenskan ska avgöras!
2019-10-26 12:00
Beata Olsson, foto - Tobbe Bengtsson
Efter en lång säsong kliver nu Elitettan in i sin sista omgång, och IK Uppsala Fotboll möter Hammarby IF FF i en direkt avgörande match om vilket lag som gör Umeå IK FF sällskap upp till OBOS Damallsvenskan 2020. För Uppsalas del krävs en seger för att man ska sno åt sig andraplatsen, medans Hammarby endast behöver undvika en förlust då man ligger två poäng före i tabellen.
Uppsala har stått för en överraskande stark säsong och trots att laget har den yngsta medelåldern i hela Elitettan så har man varit med i toppstriden sen i våras. Laget har ett långsiktigt mål på att gå upp i OBOS Damallsvenskan i inom sinom tid, men redan nu har man alltså chansen att ta klivet upp i damfotbollens finrum. Hammarby degraderades till Elitettan efter sin elfteplats i Damallsvenskan ifjol, och laget gick tidigt ut med att man hade som målsättning att ta sig tillbaka redan i år. Då Umeå redan har säkrat en av de två topplaceringarna ska nu kampen om andraplatsen avgöras när Hammarby tar emot Uppsala på söndag.
- Jag tror att matchen kommer att ha ett väldigt hårt klimat och att båda lagen kommer att ge precis allt för ta sina poäng. Nycklarna för oss blir att ta jobbet i alla lägen både offensivt och defensivt, vi kommer att behöva springa mycket men det är det jobbet vi måste vara beredda att ta, säger Uppsalas Beata Olsson.

Olsson har varit Uppsalas näst bästa målskytt den här säsongen med sina 11 fullträffar i Elitettan. Hon tror absolut att Uppsala har chansen att knipa andraplatsen från Hammarby men laget känner ingen press att man måste vinna, utan Uppsala ser på matchen med stor glädje och förväntan.
- Jag tror absolut på att vi kan vinna matchen och gå upp i OBOS Damallsvenskan! Det handlar om vilket lag som är bäst för dagen vilket vi verkligen har chansen att vara. Vi känner ingen press att vi måste vinna, det är Hammarby som har sagt att de verkligen vill gå upp och de har dessutom hemmaplan med stort publikstöd. För oss är det här bara roligt och vi ser framemot söndagens match med glädje! säger Olsson om utgångsläget.

Senast lagen möttes var tidigt i våras i den tredje omgången av Elitettan, och då vann Hammarby rättvist en fysisk match på Lötens IP med 2-1. Inför söndagens möte är Uppsala förberett på att det kommer att bli en stenhård kamp på planen, men man är också medvetna om att den mentala kampen kommer att spela en stor roll.
- Matchen i våras var väldigt fysisk och hade många tuffa situationer. Jag tror att det kan bli något liknande på söndag, så det kan vi ta med oss och förbereda oss för. Men annars tror jag att det här kommer att vara en helt annan match med andra förutsättningar med tanke på tabelläget, säger Olsson.

Det väntas ett massivt publikstöd på Kanalplan på söndag då det har varit ett högt tryck på biljetterna. I skrivande stund är nästan 2 500 biljetter sålda och från Uppsala kommer det bland annat gå två bussar fyllda med Uppsalasupportrar, så det väntar en häftig inramning för båda lagen i säsongens sista och viktigaste match.
- En stor publik tror jag bara är en fördel för båda lagen! Publiken skapar stämningen och jag hoppas att det kommer att bli en bättre fotbollsmatch tack vare det, säger Olsson.

Matchens spelas på Hammarby IP klockan 13.00 under söndagen och sänds även på Sportbladet.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner