Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Uppsala en match från Damallsvenskan
2019-10-20 14:20
Skyttedrottningen Cassandra Korhonen, foto - Tobbe Bengtsson
IK Uppsala Fotboll är bara en match ifrån Damallsvenskan efter att man besegrat Mallbackens IF Sunne hemma på Lötens IP med 3-0. Nu avgörs allting i den sista omgången när Uppsala och Hammarby IF FF möts i en avgörande match på Hammarby IP, där Uppsala behöver en seger för att ta andraplatsen.
Uppsala tog ledningen precis innan paus då skyttedrottningen Cassandra Korhonen gjorde sitt 24:e mål för säsongen. I början av den andra halvleken avgjorde Uppsala matchen då Ellen Toivio gjorde 2-0 innan Korhonen klev fram igen med dagens snyggaste mål då hon lobbade in 3-0 bakom Mallbackens målvakt. 3-0 innebar Korhonens 25:e mål för säsongen och blev även slutresultatet efter en mycket stabil insats från Uppsalas sida.
- Vi hade mycket boll matchen igenom men vi slarvade en hel del, trots det kommer vi till vassa lägen framåt. Jag tycker ändå att vi kontrollerar matchen ganska bra, de får komma till en del situationer som skulle kunna bli farliga om de inte också slarvat precis som vi. På slutet känns det som att vi bara spelar av matchen vilket gör att det får lite mer boll än innan, säger Uppsalas skyttedrottning Cassandra Korhonen om matchen.

I och med att Hammarby tappade poäng mot IF Brommapojkarna tidigare under lördagen visste Uppsala att man fortfarande hade chansen att nå Damallsvenskan vid seger mot Mallbacken. En situation som skulle kunna kännas otroligt pressande för Uppsala, men enligt Korhonen var laget medvetna om läget men också taggade på att gå ut och få göra en bra insats inför hemmapubliken på Lötens IP.
- Press och press, vi visste ju att vi hade det i egna händer och bara vi gjorde det vi skulle så skulle vi vinna den här matchen. Det kändes som att vi var mer taggade än pressade, säger Korhonen.

Nu väntar alltså en avgörande match i sista omgången då tabelltvåan Hammarby och tabelltrean Uppsala möts på Hammarby IP nästa söndag. Hammarby ligger två poäng före i tabellen så Uppsala behöver vinna för att gå om och ta den damallsvenska platsen. En otroligt rafflande avslutning på Elitettan och för Uppsalas del blir det den största matchen hittills i klubbens historia.
- Det ska bli en otroligt rolig match, det är få förunnat att få spela en sån typ av match. Det kommer nog bli mycket publik vilket är superkul så vi hoppas att vi kan gå ut och slappna av och spela den fotbollen som vi kan. Vi kan absolut slå Hammarby och det ska vi göra vårt bästa för att lyckas med, säger en förväntansfull Korhonen.

Nästa match för Uppsala blir alltså det avgörande mötet mot Hammarby IF FF den 27:e oktober klockan 13.00 på Hammarby IP. Biljetter till matchen finns att köpa på Hammarbys hemsida www.hammarbyfotboll.se, vi uppmanar Uppsalasupportrarna att köpa sittplatsbiljetter på västra sidan.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner