Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Toppmöte på Lötens IP
2019-10-11 16:00
Cornelia Kapocs, foto - Peter Bohlin
Elitettan går in i sitt avgörande och med endast tre omgångar kvar att spela har fortfarande fem lag chans att ta det två damallsvenska platserna. Under lördagen väntar två spännande toppmöten då tabelltrean IK Uppsala Fotboll möter serieledarna Umeå IK FF hemma på Lötens IP samtidigt som tabelltvåan Hammarby IF FF tar emot tabellfyran AIK.
En av Uppsalas viktigaste matcher den här säsongen väntar imorgon då serieledarna Umeå IK FF kommer på besök till Lötens IP. Umeå har gått som tåget i Elitettan den här säsongen och har haft greppet om förstaplatsen sedan tidigt i våras, men Uppsala har allt i egna händer inför de avslutande tre omgångarna så det lär bli en spännande match mellan lagen under lördagen.
- Matchen mot Umeå kommer att bli en tuff match, speciellt då båda lagen har någonting att spela för. Nycklarna för oss blir att utnyttja de ytorna där Umeå inte blir tighta, men också att vi lyckas behålla lugnet genom hela matchen. Vi måste fortsätta göra det som vi har pratat om, säger Uppsalas Cornelia Kapocs.

Det var längesedan lagen möttes senast och mycket har hänt sedan dess, men Uppsala är ute efter revansch efter 0-2-förlusten mot Umeå i seriepremiären tidigt i våras. 
- Självklart känner vi en revanschlusta från förra matchen mot dem då vi vill ta poäng från varje lag i serien, säger Kapocs.

Elitettan hade spelledigt förra helgen på grund av landslagsuppehållet och för Uppsalas del var det viktig att få tid att ladda om inför avslutningen, speciellt efter den tunga 1-2-förlusten mot Lidköpings FK senast.
- Jag tror att det var väldigt bra, vi fick chansen att fylla på med ännu mer energi. Vi har också kunnat träna på lite hårdare vilket har varit bra för att kunna komma fullt förbereda inför helgens match, säger Kapocs

Just den här omgången av Elitettan kan kasta om toppstriden rejält då samtliga fyra topplagen möter varandra - tabelltrean Uppsala möter alltså serieledarna Umeå hemma på Lötens IP, och bara en timme senare drar mötet mellan tabelltvåan Hammarby IF FF och tabellfyran AIK igång på Hammarby IP. Även tabellfemman IFK Kalmar har fortfarande en liten chans att nå de två damallsvenska platserna, så det är viktiga poäng som står på spel för alla de inblandade lagen.
- Jag tycker att avslutningen på säsongen kommer att vara oerhört spännande och rolig. Vi har allt i egna händer och vi kommer att spela tre tuffa matcher, och det är de matcherna som är de absolut roligaste, säger Kapocs om avgörandet.

Matchen spelas på Lötens IP under lördagen med avspark 13.00.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner