Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Segersviten bruten för besviket Uppsala
2019-09-29 09:00
Märta Säfström, foto - Tobbe Bengtsson
Höstsäsongens första förlust kom igår under lördagseftermiddagen då bortalaget IK Uppsala Fotboll inte kunde knäcka Lidköpings FK på Framnäs IP. Trots en tidig ledning tappade Uppsala mark i den andra halvleken där Lidköping både kunde kvittera och gå förbi och vinna matchen med 2-1.
Uppsalas skyttedrottning Cassandra Korhonen gav bortalaget ledningen i 19:e minuten då hon gjorde sitt 23:e mål för säsongen i Elitettan. Efter en helt okej första halvlek fick Uppsala inte till det alls i den andra där man slarvade en hel del vilket gav Lidköping en chans att ta sig tillbaka in i matchen. Två snabba mål av Sandra Lagerbratt med tjugo minuter kvar att spela räckte för hemmalaget och Uppsala åkte på sin första förlust för höstsäsongen.
- Det var en svängig match som vi hade svårt att kontrollera. Vi gjorde det stundtals bra i den första halvleken men i den andra lät vi dem äga mer boll samtidigt som vi slarvade för mycket vilket ledde till två mål för Lidköping, säger Uppsalas mittback Märta Säfström.

Trots att man länge har varit inblandade i toppstriden och har haft ett extra öga på sig på grund av sin starka säsong har Uppsala under hösten agerat med ett lugn och tagit en match i taget. Igår såg det dock annorlunda ut då Uppsala upplevdes stressat i mötet mot Lidköping.
- Vi hade behövt hantera anspänningen bättre idag, det kändes nervöst och stressat på planen och det är någonting vi måste lära oss att hantera mycket bättre, säger Säfström.

I och med förlusten bröts nu Uppsalas imponerande långa segersvit där man fram till igår inte hade förlorat en match sedan den 7:e juli. Laget halkar också ner till en tredjeplats i tabellen då Hammarby IF FF vann borta mot Mallbackens IF Sunne med 3-2 i slutsekunderna och därmed gick förbi Uppsala, ett Uppsala som var oerhört besvikna efter slutsignal.
- Denna förlust känns som vilken annan förlust som helst - förjävlig. Jag personligen hatar att förlora och vi har skapat en vinnarkultur inom laget där vi alltid går för tre poäng så det är klart att det suger just nu. Men det är bara att försöka blicka framåt, säger en besviken Säfström.

Elitettan tar nu spelledigt en helg då det vankas landslagsuppehåll, och för Uppsalas del ska båda Cassandra Korhonen och Beata Olsson iväg på landslagsuppdrag på olika håll. Efter uppehållet är det endast tre omgångar kvar av Elitettan och av allt att döma kommer det bli en otroligt spännande avslutning där kampen om de damallsvenska platserna är långt ifrån avgjord.
- Jag tror att den här pausen kommer lägligt. Det är bra att folk får chans att ta det lite lugnt och kanske åka hem till familjen och ladda batterierna så vi kan ösa ordentligt i de sista matcherna, avslutar Säfström.

Nästa match för Uppsala blir den 12 oktober efter landslagsuppehållet och det väntar ett riktigt toppmöte då man tar emot serieledande Umeå IK FF hemma på Lötens IP klockan 13.00.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner