Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Sjunde raka segern för ineffektivt Uppsala
2019-09-22 20:10
Till vänster Agnes Nyberg, till höger Sara Olai. Foto - Tobbe Bengtsson
IK Uppsala Fotboll är fortsatt obesegrade under höstsäsongen efter 4-0-segern hemma mot Asarums IF under söndagskvällen. Efter en drömstart med en tidig 2-0-ledning kunde Uppsala kontrollera resten av matchen och ta sjunde raka segern i Elitettan, och Uppsala ligger nu på en andraplats i tabellen med endast fyra matcher kvar att spela.
Uppsala fick en drömstart på matchen då Cassandra Korhonen kunde spräcka nollan redan i den andra minuten efter en fantastisk boll av Ingrid Wixner. Bara några minuter senare fick Uppsala hörna efter en misstänkt straffsituation där Beata Olsson blev fälld, och Cornelia Kapocs slog till med ett drömmål då hon skruvar in hörnan direkt i mål. Två fina mål och framför allt ett tidigt grepp om matchen som hemmalaget sen aldrig släppte.
- Det var en viktig match för oss, en match där vi ska ta tre poäng. Jag tycker att vi följer vår matchplan, vi vet om att vi kommer att ha mycket boll och att det kommer att vara mycket spel på deras planhalva. Vi gör tillräckligt många mål för att vinna matchen men jag tycker att vi borde kunna ha gjort fler, speciellt i den andra halvleken då vi har avslut på avslut men inte riktigt får till det, säger Uppsalas lagkapten Agnes Nyberg.

Uppsala klev ut till den andra halvleken med en 3-0-ledning i ryggen och med ett sikte på att fortsätta skapa framåt. 4-0 kom i den 50:e minuten genom Sara Olai, men efter det blev hemmalaget ineffektivt och lyckades inte göra fler mål trots mängder av chanser. Uppsala brände bland annat en straff, ett antal frilägen och flertalet hörnor, och trots att Uppsala vann med 4-0 fanns det en liten irritation i laget efteråt där man inte var nöjda med skärpan i avsluten.
- Klart att det blir lite irritation när vi inte känner att vi får utdelning för de chanser vi skapar, men man får bara fortsätta köra trots att det kan kännas lite surt ibland, säger Nyberg om de missade avsluten.

Avslutningen på matchen blev lite stökig då både lagen fick avsluta matchen med en man mindre på plan efter skador.
- Det blir lite irriterat ute på planen, båda lagen avslutade matchen med endast 10 spelare på planen så det blev ju ett lite konstigt slut på matchen. Men det är fotboll, vissa matcher är såhär och jag tycker ändå att vi lyckas hantera det på ett bra sätt, säger Nyberg.

I och med segern kliver Uppsala upp på en andraplats i serien och är nu endast en poäng efter serieledande Umeå IK FF. Uppsala är fortsatt obesegrat under höstsäsongen och är seriens klart formstarkaste lag just nu när det endast återstår fyra matcher av Elitettan.
- Det är en skitkul avslutning på säsongen, just nu njuter man av att få spela fotboll och det är det här man spelar för. Det är inte ofta man har såhär viktiga matcher så pass sent på säsongen, så det var jätteviktigt att vi lyckades ta våra tre poäng i den här matchen idag. Nu är det bara att blicka framåt mot nästa match och hoppas att vi kan knipa fler trepoängare i matcherna framöver, säger lagkapten Nyberg som också utsågs till matchens lirare.

Nästa match för Uppsala blir nästa lördag den 28:e september borta mot Lidköpings FK på Framnäs IP klockan 15.00.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner