Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Gruppspel i sikte för Uppsala
2019-09-18 10:20
Ellen Arbman Hansing, foto - Tobbe Bengtsson
Efter succématchen med publikrekord och 1-0-seger mot AIK på Studenternas IP i lördags väntar nu en omgång i Svenska Cupen för IK Uppsala Fotboll. Uppsala möter Kvarnsvedens IK i den tredje omgången och vinnaren avancerar till vårens gruppspel, något som ett formstarkt Uppsala har siktet inställt på.
För motståndet i omgång 3 i Svenska Cupen väntar alltså Kvarnsvedens IK, ett lag som Uppsala är mycket väl bekanta med efter att lagen har spelat i samma serie under många år.
- Att möta Kvarnsveden borta är alltid en tuff uppgift, oavsett om det är i seriespel eller i cupspel. Jag tycker att vi har lyckats ha en bra energi i truppen trots att vi är långt in på säsongen, så det ska bli en kul utmaning, säger Uppsalas back Ellen Arbman Hansing.

Lagen möttes nyligen i Elitettan den 7 september i en match som Uppsala gick vinnande ur efter mål av Cassandra Korhonen och Cornelia Kapocs. För att upprepa den 2-1-segern gäller det att laget jobbar på de bitar som inte fungerade så väl i det senaste mötet, och framför allt att man håller ordning på Kvarnsvedens skyttedrottning Temwa Chawinga.
- Eftersom vi mötte dem bara för någon vecka sen så ligger den matchen ganska färskt i minnet. Vi har analyserat matchen och vet vad som behöver förbättras för att kunna vinna även denna gång, säger Arbman Hansing.

Uppsala kommer senast ifrån en succéhelg då man slog ett rejält publikrekord och fick med sig tre viktiga poäng då man besegrade AIK på Studenternas IP med 1-0. Den upplevelsen har bidragit med mycket positiv energi till laget, något som kan vara viktigt i slutet av säsongen då både kroppen och knoppen kan börja bli lite slitna.
- Både vinsten mot AIK och att det dök upp så mycket publik på Studenternas har givit oss mycket ny positiv energi i truppen. Vi känner ett stort stöd och jag hoppas att publiken fortsätter att stötta oss i de sista matcherna på säsongen, säger Arbman Hansing.

Vinnaren i kvällens match går vidare till gruppspelet som spelas i vår, ett gruppspel som Uppsala avancerat till och spelat flera år i rad. Att få tävlingsmatcher så tidigt på säsongen mot högkvalitativt motstånd är viktigt under försäsongen, och Uppsala har självklart som mål att ta sig dit även denna gång.
- Att gå vidare till gruppspelet är någonting vi verkligen vill. Försäsongen blir roligare när man vet att man får spela utvecklande och tuffa matcher tidigt på säsongen mot riktigt bra motstånd. Ofta får man möta lag som inte bara hör hemma i Elitettan, vilket alltid är kul, avslutar Arbman Hansing.

Matchen spelas borta på Ljungbergsplanen under onsdagskvällen med avspark 19.00.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner