Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Publikrekord och sjätte raka segern för Uppsala
2019-09-15 10:00
Marika Bergman Lundin, foto - Tobbe Bengtsson
Det blev en fantastisk lördagseftermiddag för IK Uppsala Fotboll när man tog emot gästande AIK hemma på Studenternas IP. Cassandra Korhonens straffmål i den första halvleken gav en 1-0-seger till Uppsala inför hela 1 139 personer på läktaren, och laget tog viktiga poäng i toppstriden av Elitettan.
Det var ett riktigt toppmöte som väntade i Elitettan under lördagseftermiddagen då tabelltrean IK Uppsala Fotboll tog emot tabellfyran AIK på Studenternas IP. Viktiga poäng stod på spel och det var ett hemmalag som började matchen bra framför allt försvarsmässigt mot ett AIK som ville äga mycket boll.
- Vi gör en bra match, vi ligger bra i försvar och börjar matchen väldigt bra vilket gör att vi får självförtroende och löser det under hela matchen, säger Uppsalas mittfältare Marika Bergman Lundin.

I den 27:e minuten fick Uppsala straff efter att Cassandra Korhonen blivit fälld av Nicole Odelberg Modin i straffområdet. Korhonen klev fram själv, gjorde inget misstag och gav Uppsala ledningen.
- Hon tar ju Cassandra så jag tycker att det är straff, det finns säkert andra som kommer att säga emot men jag tycker det var straff, säger Bergman Lundin om situationen.

Bara några minuter in i den andra halvleken fick AIK en spelare utvisad då Odelberg Modin drog på sig sitt andra gula kort och fick lämna planen.
- Hon hade kommit in sent i ganska många närkamper både i första och i början av andra halvlek. Till slut sa domaren till henne att nu räcker det, då tjötar hon emot och då kommer andra ostskivan upp, säger Bergman Lundin.

I och med att AIK hade en man mindre på planen så öppnades stora luckor för Uppsala, men laget slarvade och utnyttjade inte riktigt det överläget som man fick. Trots en lite sämre insats lyckades hemmalaget hålla undan för ett jagande AIK och Uppsala fick med sig tre oerhört viktiga poäng i toppstriden.
- Vi slarvar en hel del tycker jag, AIK plockar upp en till spelare offensivt för att gå för kvitteringen och då blir vi lite stressade fast vi inte behöver vara det. Vi börjar slå långa bollar men då får vi ju jobba tillbaks den också. Vi hade kunnat spela på de tomma ytor som fanns och spelat längs backen, säger Bergman Lundin.

Uppsala fick spela matchen inför storpublik då hela 1 139 personer hade tagit sig till Studenternas IP, ett rejält publikrekord för hemmalaget som fick bjuda alla på läktaren på en seger.
- Man tackar för att de har kommit hit, jag älskar att spela inför mycket folk. Publiken drar igång stämningen på läktaren och man får adrenalin på planen och blir extra taggad. Man vill ju göra en bra match för deras skull och visa att vi kan ta hem det här, så det var gött, säger Bergman Lundin.

I och med segern och de tre poängen avancerar Uppsala i skrivande stund upp på en andraplats i en haltande tabell. Uppsala har nu fem poäng ner till tabellfyran AIK som i och med sin förlust tappar mark i toppstriden.
- Vi har ju inte riktigt ambitionen att gå upp till Damallsvenskan igår, men det har ju gått så pass bra så vi är med där ändå. Vi siktar på att vinna varje match som är kvar och ta en match i taget, så får vi se vad som händer, avslutar Bergman Lundin.

Nästa match för Uppsala i Elitettan spelas nästa helg då man tar emot Asarums IF FK hemma på Lötens IP klockan 17.00. Men innan dess har laget en match i Svenska Cupen att spela: bortamatch mot Kvarnsvedens IK i omgång 3, nu på onsdag klockan 19.00.

Skribent: Malin Stjernling


Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner