Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Olai redo för ny frisparkskanon
2019-09-13 09:50
Sara Olai, foto - Tobbe Bengtsson
Ett riktigt toppmöte i Elitettan väntar under lördagseftermiddagen då tabelltrean IK Uppsala Fotboll tar emot tabellfyran AIK på Studenternas IP. Efter den rafflande matchen mellan lagen på Friends Arena i våras där Uppsalas Sara Olai kvitterade till 2-2 på frispark i slutsekunderna väntar nu ytterligare ett spännande möte mellan lagen.
Uppsala kommer senast ifrån en 2-1-seger borta mot Kvarnsvedens IK förra helgen, medans AIK åkte på en derbyförlust borta på Grimsta IP mot IF Brommapojkarna inför storpublik. Även mellan Uppsala och AIK finns en liten derbykänsla och många av spelarna i lagen känner varandra väl, så det lär bli en spännande och tuff match när lagen drabbar samman på lördag.
- Det ska bli en väldigt spännande och rolig match att spela. Både vi och AIK är ju med i toppstriden så det är väldigt värdefulla poäng det kommer att spelas om på lördag, vilket ger en extra spänning, säger Uppsalas högerback Sara Olai.

Med sex omgångar kvar att spela av Elitettan är Uppsala högst inblandade i toppstriden. Som det ser ut just nu står de damallsvenska direktplatserna mellan Umeå IK FF, Hammarby IF FF, Uppsala och AIK, och då Uppsala har alla topplagen kvar att möta så har man allt i egna händer inför avslutningen.
- Vi är ju självklart medvetna om hur vi ligger till i tabellen, och det är jättekul att vara med i toppstriden. Men allt vårt fokus ligger på nästkommande match hela tiden, och just nu är det AIK som gäller, säger Olai.

Matchen har flyttats från Lötens IP till Studenternas IP och klubben har satsat rejält på evenemanget runt matchen för att göra dagen riktigt speciell.
- Det känns superkul att spela vår första match på Studenternas! Vi hoppas att det kommer lite mer publik nu när vi spelar om så viktiga poäng, och dessutom när föreningen satsar på ett evenemang runtomkring hela matchen, säger Olai.

När lagen möttes på Friends Arena i våras blev det en rafflande historia. Uppsala tog en tidig ledning, men AIK kvitterade och gick upp till 2-1 vilket såg ut att bli slutresultatet. Då klev Sara Olai fram med i slutsekunderna och drog in en frispark rätt i mål, vilket gav bortalaget en 2-2-kvittering och en poäng med hem till Uppsala. Det har blivit några fina frisparksmål för Olai i år och i och med det har Uppsala fått ett extra anfallsvapen att dra fram ur jackfickan.
- Sen jag fick förtroendet i början av säsongen att slå frisparkar har jag börjat träna extra på mitt frisparksskytte. Det är klart att det är kul att vara med och bidra med poäng, och om det till och med kan vara matchavgörande så är det ju en bonus, säger Olai.

Matchen spelas nu på lördag på Studenternas IP med avspark 15.00. Kom i tid för att ha chans att få de bästa platserna och slippa köa!

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner