Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Uppsala tillbaka efter landslagsuppehållet
2019-09-07 09:30
Lina Lundqvist, foto - Tobbe Bengtsson
IK Uppsala Fotboll är tillbaka i Elitettan efter landslagsuppehållet och på lördag väntar en bortamatch mot tabellsexan Kvarnsvedens IK med målfarliga Temwa Chawinga i spetsen.
Tabellfyran Uppsala är fortsatt högst inblandade i toppstriden i Elitettan och är endast fyra poäng bakom serieledande Umeå IK FF när Elitettan drar igång igen efter landslagsuppehållet. Närmast väntar bortamatch mot Kvarnsveden där Uppsala framför allt måste ha koll på Kvarnsvedens målmaskin Temwa Chawinga. Chawinga leder skytteligan med sina otroliga 25 mål på 19 spelade matcher och Uppsalas backlinje kommer med största säkerhet att sättas på prov under lördagseftermiddagen.
- Jag ser framemot att möta Kvarnsveden! Jag tror att det kommer att bli en tuff match. Det gäller att ha koll på deras djupledsspel och att ha ett extra öga på deras skyttedrottning Temwa Chawinga, säger Uppsalas målvakt Lina Lundqvist om matchen.

När lagen möttes i våras tog Uppsala hem segern i hemmapremiären med 2-0 efter två snabba mål av Cassandra Korhonen och Beata Olsson i den första halvleken.
- Vi tar absolut med oss en bra känsla från i våras men samtidigt är det här en helt ny match. Det kommer att krävas samma hårda jobb och fart i anfallsspelet som vi har haft i de senaste matcherna för att fortsätta på vinnarspåret, säger Lundqvist.

Lundqvist fick en tråkig start på höstsäsongen då hon skar sig i fingret på en träning och drog på sig en skada som höll henne borta från de inledande matcherna. I cupmatchen mot GUSK för några veckor sen var Lundqvist äntligen tillbaka och nu är hon fullt återställd och redo för fortsättningen av säsongen.
- Fingret känns bra! Jag har kunnat träna fullt ut i snart tre veckor så det är kul att vara tillbaka, säger en numera skadefri Lundqvist.

Uppsala kommer att ställas mot Kvarnsveden ytterligare en gång inom kort då lagen ska mötas i den tredje och sista omgången i Svenska Cupen den 18 september. Vinnaren i den matchen avancerar till gruppspelet som spelas under kommande vårsäsong, och lagen kommer känna varandra utan och innan efter de här två veckorna.
- Vi har fullt fokus på matchen i helgen så det är ingenting vi tänker på just nu. Men självklart är det en fördel att Kvarnsveden färskt i minnet när vi spelar mot dem igen i cupen så vi kan jobba vidare på det vi gjorde bra/ändra det vi gjorde mindre bra i det här mötet, säger Lundqvist.

Matchen spelas borta Ljungbergsplanen under lördagen med matchstart 15.00.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner