Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Wixner redo för gästande Sundsvall
2019-08-23 08:30
Ingrid "Ingo" Wixner, foto - Tobbe Bengtsson
Det väntar en hemmamatch för tabellfyran IK Uppsala Fotboll under löningshelgen då laget tar emot tabelljumbon Sundsvalls DFF hemma på Lötens IP klockan 15.00.
Efter en lång bortamatch i Kalix förra helgen där man till slut fick med sig en 2-1-seger borta mot svårslagna Assi IF väntar nu en hemmamatch för Uppsala i den 19:e omgången av Elitettan.
- Det kommer att bli en rolig match att spela, man känner sig alltid lite extra taggad när man spelar på hemmaplan, säger Uppsalas Ingrid "Ingo" Wixner.

Uppsala ligger fortsatt på en fjärdeplats i tabellen och är högst inblandade i toppstriden och i kampen om de damallsvenska platserna. Efter några år som mittenlag ser man nu ut att gå mot sin bästa placering sedan klubben startades. Det slutgiltiga målet om att i framtiden gå upp i Damallsvenskan skulle redan i år kunna bli verklighet, men Uppsala känner ingen stress utan man lutar sig tryggt mot den långsiktiga planen som klubben och laget har.
- Det är självklart kul att vi ligger bra till, det var några år sen sist så det är klart att vi njuter av det. Många har uppmärksammat att det går bra för oss i år, men vi känner ingen press över att vi måste gå ta klivet upp just i år så det känns skönt, säger Wixner.

Sundsvall har ett dystert tabelläge där man ligger klart sist med 12 poäng upp till en plats ovanför nedflyttningsstrecket. Laget har dock spelat upp sig under de första matcherna på höstsäsongen där man har pressat topplag som Hammarby IF FF och IFK Kalmar och bara förlorat med uddamålet.
- Självklart "bör" vi vinna matchen mot Sundsvall men någon underskattning finns det inte utrymme för. Sundsvall stod för ett tufft motstånd när vi mötte dem i våras och de har börjat höstsäsongen starkt även om de inte har fått siffrorna med sig. Det kommer inte bli en lätt match på lördag, säger Wixner om motståndet.

Uppsala har resultatmässigt fått en perfekt start på höstsäsongen med tre raka segrar och nio av nio möjliga inspelade poäng, men spelmässigt är laget alltifrån nöjda med sina prestationer.
- Att kunna vinna matcher trots att vi spelar dåligt ser vi absolut som en styrka, det är viktigt. Men samtidigt är det frustrerande när vi inte är nöjda med våra prestationer, vi vill ju allra helst vinna för att vi spelar den bäst fotbollen. Vi tar med oss saker från varje match som vi behöver bli bättre på, säger Wixner.

Matchen spelas på Lötens IP under lördagseftermiddagen klockan 15.00.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner