Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Derbyseger och avancemang i cupen
2019-08-14 09:40
Sara Olai, foto - Tobbe Bengtsson
IK Uppsala Fotboll är klara för omgång 3 av Svenska Cupen efter att man besegrat lokalkonkurrenten GUSK igår kväll med 3-2. 
Uppsala hade ledningen med 1-0 i paus efter mål av Cassandra Korhonen, lagets övriga mål gjordes av Thea Barkfeldt och Marika Bergman Lundin. Uppsala var det bollförande laget stora delar av matchen men spelmässigt var matchen inte en av lagets bättre insatser under året. Uppsala kunde till slut ta hem matchen med 3-2 efter att GUSK bland annat missat en straff, men det var inte alltför glada tongångar i laget trots derbysegern.
- Det är en sämre insats från vår sida. Vi har visserligen väldigt mycket boll och för spelet på deras planhalva största delen av matchen, vilket gör att de blir nedtryckta i sitt försvarsspel. Men vi utnyttjar inte det vi är bra på och spelar inte vårt spel utan vi håller ett alldeles för lågt tempo på bollen och har för lite rörelse, säger Uppsalas högerback Sara Olai om matchen.

Att det rörde sig om någon form av underskattning eller liknande tycker Olai inte stämmer. Laget fick inte igång tempot i spelet och där är spelarna självkritiska och vet att man kan prestera betydligt bättre än vad man gjorde under tisdagskvällen.
- Jag tycker egentligen inte att det handlar om någon underskattning eller nervositet, utan vi kommer inte upp i prestation och driver som sagt ett alldeles för dåligt tempo på bollen vilket gör det för lätt för dem att flytta med, säger Olai.

Trots den sämre insatsen så är en seger alltid en seger och Uppsala avancerar nu till den tredje och sista omgången i Svenska Cupen innan gruppspelen väntar under våren nästa år. Nu avvaktar man att den andra omgången ska bli färdigspelad innan man får reda på motståndet i sista omgången, och Uppsala lägger stor vikt vid att ta sig vidare till gruppspelet.
- Det är klart att det är viktigt för oss. Vi vill vinna alla matcher vi spelar och vill definitivt ta oss vidare i cupen så vi får spela gruppspelet på försäsongen nästa år igen, så självklart tycker vi att det är viktigt, säger Olai.

För Uppsalas del väntar nu återhämtning och vila innan man fortsätter seriespelet i Elitettan redan på söndag när man möter Assi IF på bortaplan.
- Vi har ett par dagar ledigt nu, sen är det bara att komma tillbaka till träningen och fortsätta driva på som vanligt. Det är en helt ny match till helgen så det är bara att ladda om, säger Olai.

Nästa match för Uppsala blir alltså nu på söndag då man är tillbaka i Elitettan och möter Assi IF borta på Billerud Korsnäs Arena klockan 15.00.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner