Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Derbydags i Svenska Cupen
2019-08-12 11:00
Angelina Thoreson, foto - Tobbe Bengtsson
Efter derbyvinsten mot IF Brommapojkarna i lördags väntar nu nästa derby för IK Uppsala Fotboll - match mot lokalkonkurrenten Gamla Uppsala SK i omgång 2 av Svenska Cupen.
För att ta sig till gruppspelet i vår gäller det att man först besegrar GUSK i omgång 2 och sedan även vinner nästkommande match i omgång 3 då de seedade damallsvenska lagen kliver in. Detta har Uppsala lyckats med två år i rad och det har givit laget tre tävlingsmatcher under försäsongen där man tidigt fått mäta sig mot högkvalitativt motstånd.
- Svenska Cupen är viktig för oss, vi tar den på största allvar. Vi satsar på att spela gruppspelet till våren och att sedan ta det därifrån, säger Uppsalas Lina Thoreson.

Lagen från Elitettan kliver in i den andra omgången och för Uppsalas del lottades man alltså mot lokalkonkurrenten GUSK. Uppsala, som spelar i en division över GUSK, får stå som favoriter i en match där både avancemang och titeln som Uppsalas bästa lag ligger i potten.
- Jag ser matchen som en perfekt chans att vidareutveckla det spelsätt vi har börjat jobba med nu under höstsäsongen. Ett bra tillfälle till att träna på de delar vi har valt att fokusera extra på och försöka se till att de börjar klaffa ännu mer. Och såklart vill vi bevisa vilket Uppsalalag som faktiskt är bäst, säger Thoreson.

GUSK har gjort en stark säsong och ligger just nu tvåa i Division 1 Norra Svealand, och laget har endast förlorat en match hittills i serien. Lagen möttes senast under försäsongen i ett derby där Uppsala dominerade och vann med hela 12-2 efter bland annat sex mål av Cassandra Korhonen.
- Det ligger någonting extra i luften vid derbyn, något som inte riktigt finns vid en "vanlig" match. Det är lite mer nerver och lite mer spänning vilket gör dem lite mer utöver det vanliga, speciellt nu när Uppsalas två bästa lag ställs emot varandra, säger Thoreson.

För Uppsalas del gör den extra cupmatchen i spelschemat att laget har tre matcher inom loppet av en vecka. Efter 4-2-seger mot BP i lördags väntar alltså cupmatchen under tisdagen innan man avslutar veckan med en bortamatch mot Assi IF i Elitettan söndagen den 18:e.
- Som vi pratat om tidigare så handlar allting om återhämtning och inställning, att inte låta oss psykas av den tuffa perioden utan att ta varje match utifrån vad den är och göra det bästa av situationen. Jag tror mycket handlar om hur man tar hand om psyket, för i slutet av dagen handlar det om vilket lag som lyckas hålla huvudet högst utan att ta någonting för givet, säger Thoreson.

Cupmatchen spelas klockan 18.30 under tisdagskvällen i Gamla Uppsala på Gamlis IP.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner