Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Mäktig vändning gav derbyseger
2019-08-10 18:05
Beata Olsson, foto - Tobbe Bengtsson
IK Uppsala Fotboll fick en jobbig start hemma mot IF Brommapojkarna då man efter dryga kvarten spelad låg under med 0-2. Hemmalaget stod dock för en mäktig vändning och med fyra raka mål gick man från 0-2 till 4-2 och kunde välförtjänt ta hem de tre poängen på Lötens IP.
Uppsala fick alltså en mardrömsstart på matchen då gästande BP fick en straff redan i den åttonde minuten, en straff som många upplevde var diskutabel.
- Jag har inte full koll på den situationen men jag vet inte riktigt om det verkligen skulle ha varit en straff, domaren tog en hel del frisparkar som var tveksamma genom matchen men jag tyckte nog inte att straffen var solklar i alla fall, säger Uppsalas anfallare Beata Olsson om domarinsatsen.

Mardrömmen fortsatte för Uppsala då Daniella Novakovic utökade till 0-2 bara några minuter senare. Trots underläget upplevde Olsson att Uppsala behöll lugnet och inte stressade upp sig över situationen.
- Det kändes som att vi som lag kände att vi var bättre och att vi skulle kunna vända på matchen, det fanns ändå ett lugn i laget trots 0-2, säger hon.

Uppsala började sakta men säkert spela upp sig och den viktiga reduceringen kom i den 31:a minuten genom just Olsson som förvaltade Cassandra Korhonens inspel och satte bollen ribba in. Bara några minuter senare kom även kvitteringen då Olsson gjorde sitt andra mål för dagen och hon nickade in en hörna till 2-2.
- Båda deras mål kändes lite slarviga av oss och då känner man ju att man kan mycket bättre än så, det var skönt och viktigt att vi fick 2-2 innan paus så att vi fick börja om från noll inför den andra halvleken. När vi väl hade kvitterat till 2-2 så kändes det som att vi skulle ta hem det, säger Olsson.

Dagens snyggaste mål kom i början av den andra halvleken då Cornelia Kapocs blev fälld strax utanför straffområdet och fick frispark. Sara Olai stegade fram och satte frisparken rakt i mål till höger om målvakten, ett mycket fint och viktigt mål för Uppsala som för första gången i matchen gick upp i ledningen. 
    I mitten av den andra halvleken klev BP fram allt mer och försökte gå för ett 3-3-mål, och Uppsala fick lite problem då man blev lite långa i lagdelarna.
- Vi blev väldigt stora mellan oss forwards och mittfältarna men Jonas löste det väldigt bra och plockade ner oss lite grann i banan, då kunde vi ligga och rulla och pressa dem lite närmare istället för att springa ihjäl oss längre upp. Vi löste det till slut men det var ett tag då det var lite rörigt på planen, säger Olsson.

Efter en hel del försvarsspel och några missade kontringar kunde Korhonen kontra in 4-2 i den 88:e minuten och avgöra matchen till hemmalagets fördel. Uppsala, som tappade 1-0 till 1-1 när lagen möttes på Grimsta IP för en månad sen, inkasserar tre nya poäng och biter sig fast i toppen av tabellen.
- Jag tycker att, precis som Jonas sa till oss efteråt, detta var en av våra bättre matcher. Vi har mycket boll och jag tycker att vi kändes lugna genom hela matchen, vi vågar rulla och spela runt bollen. Det är lite synd att de får göra 0-2 så pass tidigt men det är starkt av oss att vända matchen. Det var en riktigt skön revansch faktiskt, och riktigt kul att få bidra med två mål, avslutar Olsson.

Nästa match i Elitettan för Uppsala är nästa söndag borta mot Assi IF klockan 15.00, men redan på tisdag har man match mot Gamla Uppsala SK i omgång 2 av Svenska Cupen klockan 18.30.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner