Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Tung förlust avslutade vårsäsongen
2019-07-07 20:30
Cornelia Kapocs, foto - Tobbe Bengtsson
Det blev ingen drömavslutning på vårsäsongen för IK Uppsala Fotboll. Efter ett tidigt ledningsmål från bortalaget Morön BK låg Uppsala på och jobbade för att få till en kvittering, men man fick inte hål på Moröns målvakt Susanne Åberg och ett frustrerat Uppsala åkte på en uddamålsförlust hemma på Lötens IP.
Uppsala fick en mardrömsstart på matchen då bortalagets skyttedrottning Hayley Dowd gjorde 1-0 till Morön redan i den nionde minuten, hennes sextonde mål för säsongen. Hemmalaget stod för en av sina sämre halvlekar under den här vårsäsongen och man var inte alls nöjda med insatsen när domaren blåste av för halvtidspaus.
- Jag tror att vi kan ha blivit lite stressade och frustrerade när de gjorde mål så tidigt, vilket påverkade vår första halvlek otroligt mycket då vi inte alls kommer upp i nivå. I andra får vi jaga mål och de kan backa hem och bara försvara vilket vi hade svårt att lösa idag, säger Uppsalas Cornelia Kapocs.

I den andra spelade Uppsala upp sig och började visa varför man ligger så högt upp i tabellen som man faktiskt gör, men laget hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna och när man väl fick läget fanns inte effektiviteten eller noggrannheten där. Bortalaget Morön lyckades hålla undan och Uppsala inkasserade därmed sin tredje förlust för säsongen och bröt sin 11 matcher långa matchsvit utan förlust.
- Jag tycker att vi gör en svag första halvlek men lyfter oss i andra. Jag tycker också att vi borde ha kunnat skapa bättre målchanser och göra mål i den andra halvleken då vi hade övertaget. Vi hade behövt utnyttja deras svagheter bättre och tagit vara på de ytor som fanns. Vi hade behövt vara noggrannare när vi kom in i deras straffområde, både i avslutsmomentet men också i den avgörande passningen, utvecklar en besviken Kapocs.

Trots den bittra avslutningen har Uppsala stått för en stark vårsäsong där man går på sommaruppehåll placerade som fyra, bara några få poäng bakom topptrion AIK, Hammarby IF FF och Umeå IK FF.
- Vårsäsongen har varit väldigt bra, vi har utvecklats och byggt vårt spel mer och mer efter varje match vilket även har ökat vårt självförtroende allt eftersom. Vi har varit bra i straffområdet både framåt och bakåt, vi har gjort många mål och släppt in väldigt få. Det gäller bara att vi ska komma tillbaka till samma nivå efter uppehållet och fortsätta bygga vidare på vårt spel.

Nu går Uppsala på ett välförtjänt sommaruppehåll och man drar igång höstsäsongen med match den 3:e augusti då man möter Borgeby FK borta klockan 15.00.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner