Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Smakstarten bäddade för Uppsalas seger
2019-06-09 20:30
Hanna Nordström, foto - Tobbe Bengtsson
Efter en smakstart på matchen med en 2-0-ledning redan efter 20 minuter kunde IK Uppsala Fotboll ta sin fjärde raka seger idag hemma mot Lidköpings FK. Bortalaget reducerade i den andra halvleken och gick för en kvittering, men ett stressat Uppsala kunde till slut hålla undan och ta hem matchen med 2-1.
Mötet med Lidköping var lite av en sexpoängsmatch då segraren skulle ta greppet om fjärdeplatsen och haka på i toppen av tabellen medan förloraren skulle tappa mark. Uppsala hade på förhand en fördel mot besökande Lidköping då det fysiskt starka bortalaget redan hade spelat en match den här veckan. 
- Vi hade bra förutsättningar inför matchen då vi hade fått mer vila än Lidköping eftersom de spelade match i torsdags medan vi var lediga. Men vi visste också att Lidköping är riktigt fysiska så 100% arbete och vilja var nödvändigt. Vi kämpade på hela matchen igenom fastän det till och från var en böljande fotboll, säger Uppsalas mittfältare Hanna Nordström.

Matchen drog igång på ett blåsigt Lötens IP och Uppsala fick en smakstart då man gick upp i en 2-0-ledning redan efter 20 minuter. Cassandra Korhonen inledde målskyttet för hemmalaget med sitt straffmål i den 12:e minuten och Ellen Toivio fyllde på bara några minuter senare.
- Mål är alltid viktigt och 2-0 så pass tidigt är ju skönt, men samtidigt får man inte låta sig luras och gå i fällan och bli för bekväma. Vi sa till varandra i halvtid att vi måste gå in och stänga matchen, vilket vi inte gjorde utan istället blev det några riktigt stressiga och jobbiga minuter efter deras reducering, säger Nordström.

Som Nordström nämnde så var det allt annat än en lugn och kontrollerad avslutning på matchen för Uppsalas del. Lidköping reducerade i mitten av den andra halvleken och Uppsala blev stressade och började gå ifrån matchplanen. Hemmalaget gav bort initiativet till Lidköping som inte alls var ofarliga när de pressade på för en kvittering.
- Det blev oerhört stressigt efter deras reducering tycker jag. Vi bjuder in dem i matchen igen och ger dem en del fasta situationer vilket är livsfarligt mot detta lag, speciellt då de är två huvuden längre än de flesta av oss, fortsätter hon.

Segern var Uppsalas fjärde raka och man fortsätter att skugga topplagen på en fjärdeplats, fyra poäng bakom trean AIK respektive fem poäng bakom de enda två lagen som har besegrat Uppsala i år, Hammarby IF FF och Umeå IK FF.
- Det är extremt kul att få vara en del av detta laget, det har varit roligt ända sen i januari och det är klart att man blir mer motiverad och vill utveckla kollektivet ytterligare. Sen är det ju inte helt fel att poängen trillar in heller, avslutar Nordström.

Nästa match för Uppsala blir nästa lördag den 15:e juni då man möter Mallbacken IF Sunne borta på Strandvallen klockan 15.00.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner