Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Olsson tillbaka och redo för Lidköping
2019-06-08 11:00
Beata Olsson, foto - Tobbe Bengtsson
Efter en vecka med välbehövlig vila väntar nu återigen match för IK Uppsala Fotboll. Klockan 15.00 på söndag tar man emot tabellfyran Lidköpings FK på Lötens IP och det kommer bli en tuff kamp mellan lagen som skuggar varandra i tabelltoppen.
Lidköping puttade ner Uppsala till en femteplats i och med sin vinst hemma mot Sundsvall under nationaldagen, men Uppsala har dock en match mindre spelad eftersom lagets bortamatch mot IF Brommapojkarna blev uppskjuten till den 3:e juli. Segraren i söndagens match kommer att ta greppet om fjärdeplatsen i tabellen, men det är en tuff kamp som väntar på Lötens IP.
- Vi kämpar om samma positioner i serien så jag tror att det kommer att bli en väldigt jämn match. Jag tror att det lag som är bäst påkopplade och sugna på att vinna kommer att ta hem det. Som det har sett ut för oss de senaste matcherna och eftersom vi verkligen vill fortsätta på vinnarspåret så tror jag att vi kommer att stå som det vinnande laget till slut, säger Olsson.

Olsson har haft en väldigt fin inledning på Elitettan då hon har gjort fyra mål på sju matcher, redan nu fler mål än hon gjorde på hela säsongen ifjol. Målproduktionen överlag har varit bra där många olika spelare har varit med och skrivit in sig i målprotokollet, och Olsson tror att det med fortsatt jobb kan bli ännu bättre.
- Det är väldigt kul att göra mål och såklart får man självförtroende av det, men framför allt känns det bra då jag känner att jag börjar hitta min roll på planen bättre samt att vi anfallare börjar få en bättre samverkan. Jag tror att om vi fortsätter jobba med att komplettera varandra i anfallet och lära oss att förstå varandra på planen kommer vi att lyckas ännu bättre och göra ännu fler mål framåt, utvecklar Olsson.

Olsson har missat de två senaste matcherna mot Borgeby FK och Sundsvalls DFF på grund av problem med ett knä, men efter klartecken från sjukgymnasten nu i veckan är hon tillbaka i truppen och redo för match igen. Efter den intensiva matchperioden med tre matcher inom en vecka har Uppsala nu fått en hel veckas vila inför matchen mot Lidköping, något som varit viktigt för återhämtningen.
- Jag har ju inte varit med på de två senaste matcherna så jag känner mig fräsch, men jag tror att det var viktigt för resten av laget att få en lugnare period innan det rullar på med fler tuffa matcher, säger Olsson.

Matchen spelas under söndagseftermiddagen hemma på Lötens IP klockan 15.00.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner