Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Sent avgörande gav Uppsala segern
2019-05-12 09:00
Cornelia Kapocs, foto - Tobbe Bengtsson
IK Uppsala Fotbolls andra seger för säsongen kom under lördagseftermiddagen i bortamatchen mot nykomlingen Morön BK. Uppsala vände på ett tidigt underläge och efter mål av Beata Olsson och Ellen Toivio kunde laget ta hem segern med 2-1 och få med sig tre, härliga poäng hem till Uppsala.
Morön var annars det lag som fick en drömstart på matchen då de tog ledningen bara efter några minuter, men Uppsala behöll lugnet och stressade inte upp sig över det tidiga underläget.
- Det var inte så mycket att tänka på efter deras mål, utan det var bara att fortsätta jobba oss in i matchen. Vi vet att vad som helst kan hända fram tills att domaren blåser av, vi har hamnat i underläge många gånger och jag tror att vi vet om att vi kan vända matcher. Det är en styrka hos oss och det visar vi inte minst idag men också i förra matchen mot AIK när vi gjorde mål i sista minuten, säger Uppsalas mittfältare Cornelia Kapocs.

Kvitteringsmålet kom genom Beata Olsson i mitten av den första halvleken efter att Cassandra Korhonens inspel rensats iväg av en Morönspelare rakt på Olsson och in i mål. Det dröjde sedan ända till den 83:e minuten innan Ellen Toivio kunde springa sig fri och slå in det avgörande 2-1-målet till Uppsalas fördel. Trots segern och de två målen är Kapocs inte riktigt nöjd med hur det såg ut anfallsmässigt och hon ser flera delar som laget kan utvecklas på. 
- Jag upplevde att matchen var ganska böljande åt båda hållen. Till skillnad från de tidigare matcherna när vi har mött AIK och Hammarby så försökte Morön dra ner på tempot vilket de stundtals lyckades med. Jag tycker inte att vi fick till vårt anfallsspel eller lyckades utnyttja deras stora spelyta 2 så som vi skulle ha kunnat. Men det fanns vissa stunder i matchen där vi kunde spela förbi deras första press och därifrån skapa bra lägen, och vi gör två mål vilket är riktigt bra, utvecklar Kapocs.

Segern var Uppsalas andra för säsongen och efter att man har mött många av de förväntade topplagen redan i säsongsinledningen och spelat jämnt mot dessa visar man att blir att räkna med i årets Elitettan.
- Det är riktigt skönt att få med sig tre poäng hem och att kunna jobba vidare ifrån det. Trots att vi inte gör vår bästa match så får vi ändå med oss en vinst, och det är viktigt att kunna vinna just de här matcherna också. Det finns en stor vilja i laget att ta tre poäng, så det tar vi med oss, säger Kapocs.

Uppsala ligger just nu på en sjätteplats i en lite haltande tabell med sju inspelade poäng. Laget har mött många förväntade topplag i säsongsinledningen och har verkligen satts på prov i de första omgångarna.
- Jag tycker att säsongen hittills känts bra, vi utvecklar vårt spel mer och mer för varje vecka. Dock skulle man absolut ha velat haft med sig någon mer poäng men vi jobbar vidare och jag tycker det har känts väldigt bra, avslutar Kapocs.

Nästa match för Uppsala blir nästa söndag den 19 maj då man tar emot Assi IF hemma på Lötens IP klockan 15.00.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner