Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Olai räddade poäng på Friends
2019-05-05 09:00
Sara Olai, foto - Tobbe Bengtsson
Länge såg det ut som att AIK skulle ta hem segern på Friends Arena mot IK Uppsala Fotboll, men med matchens sista spark klev högerbacken Sara Olai fram för Uppsala. Ingrid Wixner petade och Olai satte frisparken i mål vilket innebar slutresultatet 2-2 och en skön poäng med hem till Uppsala.
Uppsala startade matchen bra på nationalarenan och tog ledningen omgående genom Cassandra Korhonen i den sjunde minuten. Efter ledningsmålet hade man även ett par chanser att utöka, men istället var det AIK som hittade nätet och kvitterade genom Johanna Lindell. AIK tog över initiativet och hade ett stort bollinnehav halvleken ut, men Uppsala fick med sig 1-1 in i paus där man fick chans att prata ihop sig inför andra.
- Vi pratade om att spela vårt spel och att utnyttja våra styrkor och deras svagheter. Vi gick alla in med inställningen om att ge allt hela vägen, ända in i 95:e minuten, säger Uppsalas högerback Sara Olai.

AIK utökade sin ledning ganska omgående efter paus och gick upp till 2-1 vilket tvingade Uppsala att flytta upp och forcera för ett kvitteringsmål. Man tog över mer och mer ju längre halvleken gick och laget bland annat ett par farliga distansskott från Hanna Nordström och Marika Bergman Lundin men AIK:s målvakt, och forna Uppsalaspelaren, Lovisa Koss stod i vägen.
- Jag upplevde att det var en jämn match, vi möter ett bra AIK som gör en bra första halvlek medans vi gör en bättre andra. Det var två jämna lag som båda ville vinna matchen, säger Olai.

Tiden tickade på för Uppsala och det såg ut som att AIK skulle få gå segrande ur matchen, men bortalaget fick en frispark i den 95:e minuten som skulle komma att bli avgörande. Den fasta situationen var matchens sista spark och det var då högerbacken Sara Olai klev fram och blev hjälte.
- Jag vet inte riktigt vad jag tänkte innan frisparken, jag var väldigt sugen på att ta den och kände att jag hade en bra dag för det. Det kändes fantastiskt skönt att se den gå in, det har nog aldrig varit så skönt att ta hem en poäng! säger poängräddaren Olai.

Frisparken innebar 2-2 vilket även blev slutresultatet då domaren blåste av matchen direkt efter den följande avsparken. Uppsala fick alltså med sig en poäng på bortaplan mot topptippade AIK och får förutom den meriterande poängen även med sig en rejäl dos positiv energi inför fortsättningen.
- Det känns otroligt skönt nu i efterhand att vi utjämnar matchen i ett så sent skede som vi gjorde och får med oss en poäng, säger Olai.

Nästa match för Uppsala blir lördagen den 11 maj borta mot Morön BK på Skogsvallen klockan 15.00.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner