Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Svag forcering gav förlust
2019-04-28 09:00
Hanna Nordström, foto Tobbe Bengtsson
Det blev tyvärr en förlust för IK Uppsala Fotboll i hemmamatchen mot Hammarby IF FF under lördagseftermiddagen. I en tuff match med mycket känslor kunde bortalaget Hammarby knappt men rättvist ta hem segern med 2-1.
Hammarby tog ledningen tidigt i den första halvleken genom Emma Larsson, men Uppsalas kvittering kom ganska snabbt då Cassandra Korhonen spräckte nollan för hemmalaget. Strax innan paus kunde Hammarby återigen gå upp i ledning genom Astrid Larsson, ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande.
- Det var mycket känslor och frustration från början till slut i denna match, mycket på grund av domslut som båda lagen reagerade på. Det var många avbrott vilket ledde till att det var svårt för oss att hitta ett flow och komma in i det spel vi sökte, säger Uppsalas Hanna Nordström.

Uppsalas forcering i den andra halvleken kom av sig och det blev mer ett ställningskrig mellan lagen där Hammarby var närmast målprotokollet med flertalet ramträffar. Uppsala kom inte upp i nivå och lyckades inte utnyttja Hammarbys svagheter i försvaret vilket gjorde att resultatet från den första halvleken stod sig hela vägen ut.
- Vi skulle ha varit tuffare redan från början och noggrannare i duellspelet. Jag tycker även att vi borde ha använt Cassandras (Korhonen) farliga snabbhet där uppe, deras backar hade inte en chans emot henne och dessa svagheter utnyttjade vi inte tillräckligt. Vi skulle inte heller ha låtit domarna påverka oss så mycket som de gjorde, vi slösade mycket energi på det istället för att försöka påverka det vi kunde men det är lättare sagt än gjort, utvecklar Nordström.

För Nordströms del har säsongen ej startat som hon önskat. Under försäsongen drabbades hon av en överbelastningsskada i höfterna vilket höll henne borta från träning och matchspel, något som har varit en utmaning såväl fysiskt som psykiskt för Nordström.
- Det har varit mycket känslor, mest frustration och noll tålamod. Man vill ju komma tillbaka så snabbt som möjligt och vara med och bidra och ha kul med resten av laget, säger Nordström.

Uppsala står därmed kvar på tre poäng efter tre spelade matcher medans Hammarby hakar på i toppstriden på en tredjeplats. Uppsala får bryta ihop och komma igen snabbt för nästa helg väntar en av årets absoluta höjdpunkter - derby mot AIK och dessutom spel på självaste nationalarenan Friends Arena.
- Alla är supertaggade och vi har sett framemot den matchen ända sedan vi fick nyheten om att vi skulle spela där. Det kommer att bi en bra match mellan två bra lag, och jag har aldrig spelat på en så stor arena innan så det ska bli sjukt kul! avslutar Nordström.

Nästa match för Uppsala blir alltså bortamatchen mot AIK på Friends Arena den 4 maj klockan 18.00

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner