Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Succé i hemmapremiären!
2019-04-20 20:45
Startelvan i hemmapremiären
Det blev en härlig eftermiddag på ett soligt Lötens IP under påskaftonen då IK Uppsala Fotboll besegrade Kvarnsvedens IK i hemmapremiären med 2-0 iför 162 åskådare.
Uppsala klev ut på planen med ambitionen att revanschera sig ifrån premiärförlusten, och i dagens match var det en helt annan energi i laget som verkligen ville visa vad man kunde inför hemmapubliken.
- Det tog ett litet tag innan vi kom in i det tycker jag, men sen kändes det som att vi hade koll. Vi hade mycket folk i boxen och skapade många orosmoment för dem, så i det stora hela så hade vi bra kontroll, säger Uppsalas anfallare Cassandra Korhonen.

Det var just Korhonen som gav Uppsala ledningen då hon hann först på ett inlägg ifrån Cornelia Kapocs och kunde slå in 1-0 från nära håll.
- Jag såg att bollen gick över henne (motståndaren) så jag tänkte bara  "hinn dit innan den studsar i marken och förbi", säger Korhonen.

Bara några minuter senare utökade Beata Olsson ledningen och Uppsala fick en snabb tvåmålsledning inför den andra halvleken, någonting som verkligen satte laget i förarsätet.
- Jag tror att de två snabba målen var viktiga, vi fick känna att det verkligen var vi som hade matchen och att det var upp till oss. Om vi gjorde det vi skulle i andra så skulle vi kunna gå härifrån med tre poäng, vi hade det i egna händer, säger Korhonen.

Precis efter paus blev det en omdiskuterad straffsituation för Uppsala då Korhonen fick friläge och blev fälld, men det blev ingen signal från domaren trots protester från hemmalaget.
- Jag är förbi målvakten och sen kommer backen och tar mig så jag tycker väl att det ska vara straff i det läget, säger Korhonen själv om situationen.

Uppsala fortsatte att kontrollera matchen i den andra halvleken och hade några lägen där man kunde ha utökat ledningen, och man var framför allt farliga i djupled där bland annat Olsson och Korhonen hade många fina löpningar.
- De kom lite högre upp i banan och vi upplevde väl att vi blev lite mer stressade och föll in i deras spel med att slå mycket långbollar. Men vi försökte ta tag i det och stundtals blev det bra, men ibland tog vi felbeslut och stressade iväg en långboll när det kanske inte riktigt behövdes, säger Korhonen.

Uppsala tog därmed sin första seger i Elitettan och studsade tillbaka snabbt efter förra helgens förlust i premiären. Nästa match för laget är även det på hemmaplan, något som bara är en fördel för Uppsala som trivs bra på Lötens IP.
- Vi är starka på hemmaplan, det är vi som bestämmer här och det ska vara svårt att plocka poäng på Uppsala på vår hemmaplan. Vi ska fortsätta med vårt djupledsspel för det är vi riktigt vassa i, avslutar Korhonen.

Nästa match för Uppsala blir alltså nästa lördag den 27 april då man tar emot Hammarby IF FF hemma på Lötens IP klockan 15.00

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner