Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Barndomsvännerna möts i premiären
2019-04-13 09:00
Märta Säfström och före detta Uppsalaspelaren Elin Åkerman
Så var det då äntligen dags för seriepremiär för IK Uppsala Fotboll! Under lördagseftermiddagen sparkar man igång säsongen på allvar då man i Elitettans första omgång ställs mot Umeå IK FF på bortaplan.
Efter försäsongens nio matcher väntar nu den så efterlängtade seriepremiären i Elitettan för Uppsala, och den 13 april är ett datum som sedan länge har varit inringat i kalendern för spelarna.
- Jag är så taggad på att serien äntligen börjar! Det har varit en lång och intensiv försäsong med många träningsmatcher så det ska bli kul att dra igång på riktigt och att få spela tävlingsmatcher igen, säger Uppsalas Märta Säfström.

För Säfström skulle det bli en lite speciell match då hon för första gången skulle ställas mot forna lagkamraten och barndomsvännen Elin Åkerman, men under fredagen kom uppgifter om att Åkerman ej kommer till start på grund av en stukad fot. Säfström och Åkerman har följts åt på planen sedan de var små och de vann bland annat Gothia Cup 2012 tillsammans i Vaksala SK. Åkerman lämnade Uppsala Fotboll efter säsongen 2017 och såhär tänkte Säfström om mötet innan beskedet kom:
- Det ska bli roligt att möta Elin. självklart är det speciellt då vi har spelat tillsammans väldigt länge och aldrig tidigare har mött varandra. Väl på planen kommer det nog inte vara någonting jag tänker på utan där kvittar det vad man har för relation utanför planen, man går in med samma inställning oavsett, säger Säfström. 

Umeå slutade tia i Elitettan ifjol men i år förväntas man hamna betydligt högre upp än så i tabellen då laget har nämnts bland toppkandidaterna till att konkurrera om en av de två direktplatserna till Damallsvenskan. För Uppsalas del blir det en lång uppladdning då man reser från Uppsala redan under fredagsförmiddagen, och det gäller för spelarna att inte låta sig påverkas av förutsättningarna.
- Det kommer bli viktigt att vi lägger fokus på rätt saker och inte blir störda av att det är en lång bortamatch med allt vad det innebär. Det gäller att hitta rätt anspänningsnivå från början och inte heller bli övertaggad. Seriepremiären är alltid speciell men man får ändå försöka att tackla den som vilken match som helst och förbereda sig på samma sätt som vanligt, säger Säfström.

Uppsala har ett nästan nykomponerat lag inför årets säsong och hoppas placera sig bättre än ifjol då man blev åtta i tabellen, och Säfström lovar Uppsalapubliken ett lag med mycket energi som aldrig kommer att sluta kämpa.
- Man kommer att kunna förvänta sig ett piggt lag som aldrig ger sig. Vi kommer att jobba extremt hårt både offensivt och defensivt för att leverera en så effektiv och underhållande fotboll som möjligt, och förhoppningsvis även ta hem en hel del trepoängare! avslutar Säfström.

Matchen mot Umeå spelas borta på Umeå Energi Arena klockan 15.00 under lördagseftermiddagen.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner