Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Nyberg, Olsson & Kapocs iväg på EM-kval
2019-04-05 10:05
Cornelia Kapocs, Beata Olsson och Agnes Nyberg
Just nu är det svenska F19-landslaget i England och spelar Elite Round, den sista delen i EM-kvalet där gruppsegraren avancerar till EM-slutspelet i sommar. I laget finns tre spelare från IK Uppsala Fotboll representerade, nämligen Beata Olsson, Cornelia Kapocs och vår lagkapten Agnes Nyberg.
Totalt finns det sju olika grupper i Elite Round där de sju gruppvinnarna går vidare till EM-slutspelet som avgörs i Skottland i juli, och Sverige har hamnat i en mycket svår grupp med England, Italien och Turkiet. Laget förlorade öppningsmatchen i gruppen i onsdags mot Italien med 0-1 efter en heroisk försvarsinsats där man med bara kvarten kvar att spela fortfarande hade 0-0.
- Det var en ganska tuff match för oss igår, vi visste redan innan att vi skulle möta ett av Europas bästa landslag. Vi jobbade mycket med defensiven och fick kämpa otroligt mycket, vi försökte att fokusera på vårt försvarsspel och komma på kontringar när tillfälle gavs. Utifrån matchbilden gjorde vi en fin insats, en bra prestation där vi tyvärr inte fick med oss resultatet vi hade önskat oss, säger Nyberg om matchen.

Nyberg, som till vardags är lagkapten i klubblaget Uppsala, fick igår dra på sig kaptensbindeln även i landslaget, någonting som hon känner stor stolthet över.
- Det har varit en dröm att få spela i landslaget och att jag även får vara lagkapten är en extra bonus, det är jättekul och jag är väldigt stolt över att få det förtroendet. Att jag dessutom får vara lagkapten i Uppsala är extra kul och gör mig extra motiverad att göra mitt bästa och fortsätta utvecklas, säger Nyberg.

Förutom Nyberg finns även Uppsalaspelarna Beata Olsson och Cornelia Kapocs med i landslagstruppen, och alla tjejerna fick speltid i öppningsmatchen mot Italien. Tjejerna har följts åt under åren i flicklandslaget och i och med att Kapocs anslöt till Uppsala Fotboll inför den här säsongen så spelar de nu även i samma klubblag.
- Det är jättekul att ha med sig Cornelia och Beata, det blir en extra trygghet att ha med sig tjejer som kommer från samma miljö. Sen är man ju självklart kompisar med många andra tjejer i laget också, men det är skönt att ha några med samma bakgrund som man även kan resa tillsammans med och jag är väldigt glad över deras framgång, säger Nyberg.

För tjejerna väntar under lördagen en viktig match mot England innan man avslutar Elite Round på tisdag då man möter Turkiet. När landslagssamlingen är över reser tjejerna hem och laddar om inför seriepremiären som äger rum bara några dagar senare. 
- Det är en väldigt intensiv period just nu men samtidigt är det det här man har sett framemot under våren. Det är kvalet kan vara det sista man gör med flicklandslaget så det är häftigt att få vara med här i England, och samtidigt har man seriepremiären som väntar när man kommer hem. De närmaste två veckorna kommer vara intensiva så det gäller att vara smart i återhämtningen och fokusera på rätt sak vid rätt tillfälle, att ta en sak i taget och lägga sitt fokus på det som sker just nu, avslutar Nyberg.

Vi önskar Beata, Cornelia och Agnes stort lycka till i det fortsatta EM-kvalet!

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner