Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Ny huvudtränare klar för Uppsala Fotboll!
2018-11-06 13:47
Jonas Valfridsson

IK Uppsala Fotboll kan stolt meddela att man har gjort klart med en ny huvudtränare och sportchef i form av Jonas Valfridsson.

Valfridsson kommer senast från IFK Kalmar där han var med och förde upp laget från division 1 till Damallsvenskan under sin sejour i klubben. Han avslutade sin tid i klubben i augusti i år och är nu redo att ta sig an ett nytt uppdrag som huvudtränare för Uppsala.


- Den filosofin klubben har både fotbollsmässigt och föreningsmässigt stämmer väldigt väl in med hur jag vill jobba. Jag tror väldigt mycket på utbildning i alla former, både som spelare, som lag och som förening, att man hela tiden kan bli bättre och det är även så Uppsala vill jobba så för mig kändes det som en lyckoträff, säger Valfridsson.


Valfridsson har haft en del möten med klubben tidigare då han var tränare för IFK Kalmar och lagen möttes i Elitettan.

- Jag har ju spelat mot dem när jag var tränare för IFK Kalmar så på så sätt har jag haft koll på laget. Jag jobbar så att jag försöker ha ganska bra koll på de lagen som finns i samma serie, och Kalmar spelade ju i Elitettan samtidigt som Uppsala förra året. Jag har kommit över matcherna Uppsala har spelat nu under hösten och skapat mig en bild över hur det sett ut spelmässigt men också på individnivå, spelare för spelare, säger han.


Valfridsson är en erfaren fotbollsinstruktör och coach som har en tydlig plan över hur han vill att Uppsala ska spela och fungera tillsammans.

- Som sagt så är det väldigt viktigt med utveckling både individuellt och kollektivt. Min fotbollsfilosofi är att vi ska äga boll, ställa om snabbt så fort läget finns men också att bollinnehavet ska leda någonstans, inte bara äga boll för ägandets skull. Det är viktigt att spelarna får tydliga roller och känner en trygghet i vad de ska göra på planen och det krävs en bra och tydlig kommunikation för att uppnå det, utvecklar han.


Att Uppsala Fotboll är en förening som har en tålmodig, långsiktig plan med sin satsning var också något som Valfridsson la stor vikt vid när han valde att ansluta till klubben.

- Jag tror att det finns fördelar med att både vara en egen förening och att vara en del i en förening med både dam- och herrsektioner. Det är ingenting jag lägger några personliga värderingar i utan det viktigaste är hur man vill jobba framåt och vilka målsättningar man har med sin förening. Där kände jag att Uppsalas satsning stämde väl överens med mina egna visioner och det var den viktigaste biten, säger Valfridsson


Vi är mycket glada över att kunna presentera Jonas Valfridsson och vi hälsar honom varmt välkommen till klubben!


 Skribent: Malin StjernlingNyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner