Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Cupmatch avslutar säsongen
2018-10-31 07:53
Agnes Nyberg Jennifer Sjösten Foto: Tobbe Bengtsson

Innan IK Uppsala Fotboll får avsluta tävlingssäsongen för i år ska man först spela en match i omgång tre av Svenska Cupen borta mot välbekanta Kvarnsvedens IK.


Efter att ha spelat sista matchen i Elitettan i söndags är det bara för Uppsala att ladda om inför cupmatchen mot Kvarnsveden under onsdagen, och det är ett taggat bortalag som ser framemot drabbningen.

-      Det ska bli en kul match då vi verkligen har något att spela för! Vinst innebär fortsatt avancemang och ett kul gruppspel att vänta i vinter. Det gör att denna match ska bli extra roligt att spela och det är viktigt att vi förbereder oss väl, säger Uppsalas mittfältare Agnes Nyberg.

-      Det kommer bli en väldigt fysisk tuff match och jag tror att noggrannheten i spelet kommer bli en avgörande faktor om vilket lag som går segrande därifrån, säger Uppsalas anfallare Jennifer Sjösten.

 

Uppsala klev in i Svenska Cupen i omgång två och avancerade vidare genom att besegra Gefle IF FF komfortabelt med 4–0. Även Kvarnsveden gick in i den andra omgången där man vann med 3–0 mot Korsnäs IF FK. Det var bara några veckor sen Uppsala och Kvarnsveden möttes senast, då i Elitettan då Kvarnsveden vann med 4–1 i början av oktober, och Uppsala är ute efter både revansch och avancemang.

-      Svenska cupen är viktig för oss, vi är väldigt angelägna om att ta oss vidare till gruppspelet. Efter förlusten mot Kvarnsveden senast kändes det väldigt surt, laget gjorde i helhet en bra prestation och det kändes som att vi skulle kunna ha gått därifrån med bättre resultat! Så självklart är alla lite extra taggade på revansch imorgon men även att vinna årets sista match, säger Sjösten.

 

Lagen är välbekanta med varandra efter många mötet i Elitettan genom åren, men trots att de har mötts flera gånger så är det ändå lite speciellt när man kliver in utslagsmatcher menar Nyberg.

-      Den största skillnaden nu är att vinst och förlust är det enda som räknas, man har bara en chans på sig. Nu har vi verkligen något att spela för och det ska bli riktigt kul, säger hon.

 

Nyberg tror att Uppsala har goda chanser att avancera vidare till gruppspelet, och man har en stark höst med många bra insatser i ryggen där man visat att man håller måttet.

-      Jag tror att vi har stora chanser att gå vidare om vi kommer upp i en bra nivå och går ut på planen med en riktig vinnarmentalitet! Annars kommer det vara en tuff match att vänta med mycket kamp och slit. Både vi och Kvarnsveden vill verkligen vinna denna match och vi båda kommer att ge allt där ute, säger Nyberg.

 

Matchen spelas under onsdagskvällen borta på Ljungbergsplanen klockan 19.30.

 

Skribent: Malin StjernlingNyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner