Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Vi välkomnar Lauren Clem till IK Uppsala Fotboll!
2018-08-03 16:58

Den amerikanska målvakten Lauren Clem, 22, är en av sommarens nyförvärv till Uppsalaklubben. Clem spelade senast i den amerikanska collegeligan och är redo att ta sig an nya utmaningar i Elitettan.

 

Efter att Emelie Almesjö skadade sig i den andra omgången i matchen mot Umeå har Uppsala varit ute efter att komplettera på målvaktssidan, något man nu har lyckats när man välkomnar Lauren Clem till klubben. Clem hade faktiskt lagt skorna på hyllan och avslutat sin fotbollskarriär när Uppsala hörde av sig.

-       Jag har alltid velat spela professionell fotboll så när Uppsala Fotboll hörde av sig var det en perfekt möjlighet för mig att komma till en fantastisk grupp och påbörja min karriär. Laget har ett stort hjärta kombinerat med stor potential som kan göra dem till ett topplag i serien när allt stämmer. Både ledarstaben och alla spelarna har varit väldigt stöttande och jag ser framemot vad vi kan prestera under höstsäsongen, säger Clem.

 

Clem kommer närmast ifrån Northwestern University i den amerikanska collegeligan där hon har hållit otroliga 49 nollor, vilket placerar henne som tredje bäst någonsin. Detta facit vill hon gärna ta med sig till sin nya klubb och hjälpa Uppsala att klättra uppåt i tabellen.

-       Jag är en väldigt atletisk spelare, men jag är också väldigt lång vilket gör att jag får en stor närvaro i målet och kan ta för mig vilket bidrar till min förmåga att hantera crossbollar och skott mot mål. Dessutom kommunicerar jag mycket med backlinjen och dirigerar laget så vi kan få ett organiserat anfallsspel för att öka våra chanser att göra mål, säger hon.

 

Clem kom till Sverige i början av juli och har haft en dryg månad att anpassa sig till sitt nya hemland och träffa sina nya lagkamrater.

-       Sverige har varit fantastiskt! Jag har haft gott om tid att träffa laget, träna individuellt med målvaktstränarna samt att resa runt lite till platser och städer nära Uppsala. Jag älskar kulturen och historian som finns i de olika städerna, och jag ser framemot att utforska flera delar av Sverige i framtiden. Det är dessutom inte så jättelångt till min hemstad i Michigan, USA, så min familj har möjligheten att komma och hälsa på och upptäcka Sverige de med, säger Clem.

Skribent: Malin StjernlingNyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner