Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Mallbacken väntar i sista vårmatchen
2018-07-06 20:20
Märta Säfström Foto: Tobbe Bengtsson

Bara 2 ½ timme innan Sveriges kvartsfinal i Fotbolls-VM spelas en annan viktig match, nämligen sista matchen för vårsäsongen för IK Uppsala Fotboll. För motståndet står tabellsjuan Mallbacken IF Sunne och Uppsalas vill gärna få med sig en seger in i sommaruppehållet.

Mallbacken kommer senast från en målrik 3–3-match borta mot AIK och har haft en liknande säsong som ifjol där man också höll sig i mitten av tabellen. När lagen möttes i Elitettan förra året slutade båda matcherna oavgjort och Uppsala slutade då på placeringen framför Mallbacken i tabellen, så det är två jämna lag som möts under lördagen.

-        Det blir en viktig match för oss för att avsluta vårsäsongen på bästa sätt med tre pinnar och få med oss en skön känsla in i höstsäsongen. Vi kan slå i princip alla lag i serien, och Mallbacken är inget undantag. Det gäller att vi levererar på topp i 90 minuter plus tillägg, något vi haft svårt med hittills under vårsäsongen, säger Uppsalas Märta Säfström.

 

Uppsala har ett par matcher utan poäng bakom sig och man vill gärna avsluta vårsäsongen på ett bra sätt och få med sig positiva vibbar inför uppehållet.

-        En vinst skulle såklart innebära att vi gick på ledighet med en skön känsla i gruppen, men vi vet alla att det gäller att steppa upp varje match från och med nu med start mot Mallbacken imorgon för att vi ska börja ta de poäng vi förtjänar. En vinst imorgon gör självfallet så att vi får mer energi och förhoppningsvis hamnar på rätt bana igen, säger Säfström.

 

Uppsalas vårsäsong har inte varit som man hade önskat, varken spel- och resultatmässigt. Trots detta har laget som grupp hållit en bra stämning emellan sig och man är motiverade att få till en förändring, någonting som Säfström utvecklar.

-        Under våren har vi haft svårt att hålla en hög, jämn nivå under en hel match vilket har straffat oss hårdare än vad det kanske straffat många andra lag. Vi har inte alltid haft marginalerna på vår sida och det känns som att vi har behövt kriga otroligt mycket för att få något att studsa vår väg under matcherna hittills. Trots detta känns det som att vi som grupp har tacklat alla motgångar på ett bra sätt och stämningen i gruppen är trots allt bra. Vi tror på oss själva och vår kapacitet och vi tror stenhårt på att vi kan vända detta tillsammans som ett lag, säger Säfström.

Matchen spelas under lördagen klockan 13.30 borta på Strandvallen.

 

Skribent: Malin StjernlingNyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner