Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Ytterligare en uddamålsförlust för Uppsala
2018-05-20 20:02
Jessie Davis Foto: Tobbe Bengtsson

Det blev en andra raka uddamålsförlust mot Sundsvall under söndagen för IK Uppsala Fotboll. Matchen var länge jämn målmässigt men med tio minuter kvar nickade Sundsvalls Anisa Guajardo in segermålet för Sundsvall och gav segern till hemmalaget.

Efter förra veckans svidande 0–1-förlust hemma på Österängen mot AIK hade Uppsala förhoppningar om att plocka poäng borta mot årets överraskningslag Sundsvall. Länge såg det ut som att matchen skulle sluta oavgjort men efter en andra halvlek i Sundsvalls favör lyckades de även få in ett mål bakom Uppsalas målvakt Ronja Andersson, och Uppsala åkte därmed återigen hem tomhänta.

-        Vi visste att det skulle bli en riktigt tuff match mot Sundsvall. Jag tycker att det var ganska jämnt i stora delar av matchen, men de fick övertaget i den andra halvleken. Vi hade sekvenser där vi visade prov på riktigt fint spel och vi trodde på vår spelidé, vi hade bara problem med våra avslut, säger Uppsalas mittback Jessie Davis.

 

Uppsala har haft problem med målskyttet sen 5–0-segern i premiären av Elitettan. På fem matcher har man endast lyckats producera fyra mål och har därmed inte givit sig själva chansen att ta poäng trots att spelet sett bra ut, vilket är något Davis poängterar.

-        Vi behöver verkligen börja sätta våra chanser. Vi har spelat väldigt bra fotboll i flera matcher men för att kunna vinna måste vi producera mål framåt. Vi ser framemot att jobba på det under nästkommande vecka och försöka få igång målskyttet till nästa match, säger hon.

 

Tabellmässigt är nu Uppsala inblandade i bottenstriden då man ligger elva efter sex spelade matcher, någonting man definitivt inte är nöjda med.

-        Jag tror att vi behöver fortsätta jobba på våra avslut på träningarna och ställa högre krav på varandra. Vi har börjat fokusera mer på just avsluten under träningarna och jag tror att om vi fortsätter att jobba på det så kommer målen till slut komma, fortsätter Davis.

 

Trots att det har varit några tunga veckor för Uppsala så ser Davis fortfarande positivt på laget chanser att vända trenden och ta sig tillbaka till toppen.

-        Jag tror verkligen att det kommer att lossna för laget, vi behöver bara fortsätta vara positiva och jobba hårt tillsammans, avslutar hon.

 

Nästa match för Uppsala blir redan nu på torsdag den 24:e maj då man möter Västerås BK30 på Ringvallen 2 klockan 19.00.

 

Skribent: Malin StjernlingNyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner