Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Revanschsugna lag möts i tuff match
2018-05-12 08:37
Amanda Östervall Foto: Tobbe Bengtsson

På söndag är det dags för en av de tuffaste hemmamatcherna för IK Uppsala Fotboll då man tar emot AIK på Österängens IP. Båda lagen har fått en lite knackig start på säsongen och det lär bli en hård kamp om de tre poängen.

Det är dags för rivalernas kamp på Österängens IP på söndag. Två mycket välbekanta lag i form av Uppsala och AIK möts och det ligger en härlig derbykänsla över matchen,

-        Förhoppningsvis blir det en bra fotbollsmatch mellan två bra lag. Sen är det ju lite av ett ”derby” också vilket alltid är extra roligt, säger Uppsalas mittfältare Amanda Östervall.

 

AIK, som inför säsongen tippades göra samma resa som Växjö gjorde ifjol och bli ohotad serieetta, har efter fyra matcher redan åkt på två förluster. I laget finns några forna Uppsala-spelare från ifjol i form av Fanny Lång, Therese Simonsson, Linnéa Eriksson och Lovisa Koss. En som Uppsala slipper möta är just Fanny Lång, då hon har en stressfaktur och ej är tillgänglig för spel. Trots detta ser Lång framemot matchen mot sina forna lagkamrater.

-        Det ska bli helt sjukt roligt. Vi har fått en lite trevande start och haft lite väl mycket skador hittills. Men det är precis de här toppmatcherna man längtar efter att spela, dessutom när det är lite extra mycket nerver och känslor som i den här matchen mot Uppsala, säger Lång.

 

Trots att hon numera spelar i AIK så ligger en del av hjärtat fortfarande kvar i Uppsalaklubben.

-        Det är klart jag vill att det ska gå bra för dem, förutom i den här matchen såklart! Det är ett lag som jag trivdes väldigt bra i när jag spelade där och som vill spela en bra fotboll, säger Lång.

 

Precis som AIK har även Uppsala inte haft den inledning man hade önskat, och Uppsalas Östervall tror att just revanschlusten hos båda lagen kan ge matchen lite extra känslor.

-        Vi båda är, som jag kan gissa, väldigt sugna på tre poäng och jag tror på att det kommer bli en match med mycket känslor. Vi behöver gå ut och fokusera på vårt spel och hur vi vill spela matchen. Självklart ska man ha respekt för motståndarna men det är viktigt att vi följer vår gameplan och tar tag i matchen från start, säger hon.

 

AIK:s Fanny Lång hoppas dock att hennes lag går vinnande ur kampen mot hennes forna lagkamrater på söndag.

-        Vi har haft en lite trevande start, men jag hoppas att vi vänder trenden mot Uppsala!

 

Matchen spelas på Österängens IP nu på söndag klockan 15.00.

 

Skribent: Malin StjernlingNyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner