Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Seriepremiären är här!
2018-04-14 09:26
Josefin Jarstad Foto: Tobbe Bengtsson

Så var det då äntligen dags för seriepremiär i Elitettan för IK Uppsala Fotboll. Man inleder hemma mot IF Böljan på nya hemmaarenan Österängens IP, och Uppsala är ute efter att få en perfekt start på serien.

Uppsala kliver in i seriepremiären med fyra raka segrar i bagaget och med mycket positiva känslor. Förutom premiären i Elitettan är det även premiär för Uppsalas nya hemmaarena Österängens IP som har rustats upp inför denna säsongen.

-        Det känns skönt att det äntligen drar igång på riktigt, även om försäsongen varit rolig blir det alltid roligare och mer på riktigt när serien drar igång. Extra kul blir det att få öppna hemma på vår nya arena Österängen. Jag tror att det kommer ge en riktigt bra känsla både för oss på planen men även för publiken eftersom det blir en bättre inramning, säger Uppsalas Josefin Jarstad.

 

Motståndarna IF Böljan slutade elva i serien förra året på samma poäng som laget närmast under nedflyttningsstrecket, Holmalund IF Alingsås, men på grund av en bättre målskillnad klarade man sig kvar i Elitettan. Uppsala slutade åtta i tabellen och har förhoppningar om att förbättra den placeringen i år.

-        För poäng krävs det att vi är noga både offensivt och defensivt och vågar lita på att vi kan det här. Jag tror att om sätter vi försvaret kommer anfallet rulla på utan problem. Alla är riktigt taggade så tror att det kommer bli en riktigt rolig match, fortsätter Jarstad.

 

Uppsala har positiva minnen från fjolårets seriepremiär. Då hemmaslog man Sundsvall med 5–0 efter bland annat två mål av Elin Åkerman (nu spelande i allsvenska Växjö), och man hoppas få en lika bra start även i år.

-        Självklart vore det jätteskönt att starta med en vinst och det är det som gäller. Vi har en bra känsla i laget från de senaste matcherna så jag tror att vi kan gå in med gott självförtroende. Om vi gör bra ifrån nu direkt på söndag så kommer vi nog känna oss tryggare till nästa match då premiärnerverna är bortspelade, säger Jarstad.

 

Jarstad fick stora delar av fjolårets försäsong förstörd då hon återhämtade sig efter en lång tid av körtelfeber, men i år har hon kunnat medverka betydligt mera och framhåller framför allt känslan i truppen som en av nycklarna till framgång.

-        Jag var tyvärr inte med så mycket förra försäsongen på grund av min körtelfeber. Men jag tycker att vi har en riktigt bra känsla i laget och som sagt har vi gjort några bra matcher nu på slutet. Alla känns riktigt taggade och vi har en härlig känsla i laget så det ska bli väldigt roligt att få starta igång det här nu! 

Matchen spelas hemma på Österängens IP söndag klockan 13.00.

Skribent: Malin StjernlingNyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner