Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Genrepsdags för Uppsala
2018-04-05 20:16
Jessie Davis Foto: Tobbe Bengtsson

Med seriepremiären bara en dryg vecka bort tar IK Uppsala Fotboll emot Täby FK på Lötens IP på lördag. Matchen blir lagets sista träningsmatch innan allvaret drar igång nästa helg då Elitettan startar.


Täby spelar i Division 1 och förra säsongen slutade man fyra i Division 1 Norra Svealand, placeringen strax bakom Uppsala-bekanta GUSK. Laget kommer senast från en 3–5-seger borta mot Lindvallen. Uppsala spelade en internmatch förra veckan med några spelare från GUSK i motståndarlaget och nu gör man sig redo för den sista matchen innan serien drar igång.

-        Jag ser verkligen framemot matchen mot Täby. Vi har haft några veckor med bra träning och välspelade matcher, så det känns som att pusselbitarna börjar falla på plats. Vi lär känna varandra mer och mer och utvecklar vår kemi på planen, så det är roligt att se hur vi fortsätter att växa som lag, säger Uppsalas Jessie Davis.

 

Davis kom till Uppsala inför den säsongen ifrån det australiensiska laget Peninsula Powers och har mycket rutin och erfarenhet med sig. 

-        Att komma till Uppsala har varit en jättefin upplevelse än så länge. Laget har verkligen varit hjälpsamma och välkomnande, så jag känner mig väldigt lyckligt lottad. Det tog några veckor att komma in i det och känna sig hemma, men nu känner jag verkligen att jag trivs, säger Davis.

 

I och med att hon bara har spenderat drygt två månader i Sverige så är hennes kunskaper i det svenska språket ej så stora, men hon säger att när spelarna väl är på planen så flyter det på ganska bra.

-        Det enda som är lite problematiskt är väl språket. Det finns stunder då jag önskar att jag pratade flytande svenska, men det som är skönt är att när vi alla är på planen så verkar inte språket spela så stor roll, säger Davis.

 

Davies ser positivt på vart laget står och framför allt på hur de har utvecklats från när de först samlades. 

-        Jag tycker att vi utvecklas varje vecka och kemin mellan oss börjar verkligen sätta sig. När det är så många nya ansikten så får man vara beredd på att det tar ett tag för alla att vänja sig vid varandra och vid spelsystemet, men jag tycker att vi har anpassat oss bra. Jag tycker vi har en riktigt stark grund av spelare, och sakerna vi övar på under träningarna har verkligen fungerat bra under matcherna så det känns lovande, avslutar Davis.

 

Matchen spelas på lördag klockan 15.00 på Lötens IP.


Skribent: Malin StjernlingNyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner