Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Fortsätter vinnarspåret för Uppsala?
2018-03-23 08:06
Julia Ekholm, Foto: Tobbe Bengtsson

Efter en spelledig helg förra veckan är det äntligen dags för match igen för IK Uppsala Fotboll. Med knappa månaden kvar till seriepremiär tar Uppsala an sig Stockholmslaget IF Brommapojkarna, och det är två lag med uppåtgående formkurvor som möts under lördagen.


Brommapojkarna vann Division 1 Södra Svealand ifjol men förlorade mot Division 1 Norra Götalands seriesegrare Lidköpings FK i kvalspelet till Elitettan och är i år ute efter att ta revansch. Under försäsongsmatcherna har man gått som tåget på slutet där man har tre raka segrar och den starka målskillnaden på 19–0. 

-      Det ska bli otroligt roligt att spela mot Brommapojkarna och det är ett jättebra tillfälle att få spela ihop laget ytterligare inför seriepremiären och jobba vidare på detaljer i vårt spel, säger Uppsalas ytterback Julia Ekholm.

 

Uppsala var spellediga förra helgen men kommer senast stärkta från 5–0-segern mot Älvsjö i Svenska Cupen där framför allt målskyttet äntligen lossnade. Tidigare hade spelet fungerat väl men man hade svårt att få till det i avsluten, så nu hoppas man fortsätta bygga vidare på effektiviteten framåt från Älvsjö-matchen.

-      Vi har haft några stycken matcher nu, både träningsmatcher men även tävlingsmatcher i Svenska Cupen, där vi har ställts mot bra motstånd vilket jag tycker också syns i vårt eget spel, fortsätter Ekholm.

 

Ekholm kom till Uppsala inför denna säsongen och spelade senast i damallsvenska Hammarby IF FF. Hon har även en rejäl drös med ungdomslandskamper på sitt CV och siktar på att fortsätta utvecklas inom Uppsalas organisation.

-      Jag har kommit in superbra i laget och trivs jättebra! Intrycket jag har fått är att vi är ett otroligt skickligt lag med en jättebra lagsammanhållning vilket jag tror är viktigt för att lyckas under året, säger hon om laget och utvecklar även varför hon valde att skriva på för just Uppsala:

-      Jag valde Uppsala för att jag vet att det är en bra klubb, både på och utanför planen, samt att de hela tiden vill utvecklas och bli bättre. Jag tycker även att jag redan så här tidigt på året har fått goda möjligheter att utvecklas som spelare och ser det som en lärorik och rolig utmaning att ta mig an ytterbackspositionen igen och få chans att utveckla mina offensiva egenskaper.

 

Matchen spelas på Grimsta IP klockan 11.30 nu på lördag.

Skribent: Malin StjernlingNyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner