Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Sista cupmatchen för Uppsala
2018-03-09 10:55
Foto: Tobbe Bengtsson

Det är dags för avslutningen i Svenska Cupen för IK Uppsala Fotboll. På lördag tar man emot Älvsjö i en match om tredjeplatsen i gruppen och förhoppningar om försäsongens första seger finns hos hemmalaget.


Älvsjö AIK ligger sist i gruppen och kommer senast från en tuff 0–5 förlust hemma mot Eskilstuna. Vinnaren i denna match tar tredjeplatsen bakom Kvarnsveden och Eskilstuna som i sin tur gör upp om gruppsegern.

-        Jag ser fram emot ännu en match hemma på Löten. Jag personligen har nog aldrig mött Älvsjö innan så det ska bli spännande, säger Uppsalas Amanda Östervall.

 

Uppsala har än så länge ingen seger, trots att man spelmässigt pressat topplag som till exempel Eskilstuna United.

-        Nej vi har ju tyvärr ingen seger än. Först och främst har vi fokuserat på att få ihop spelet, att få det att klaffa ordentligt. Under träningsmatcherna spelar ju resultatet inte jättestor roll, sen vill man ju alltid vinna så är det ju. Men vi utvecklas som lag och tar lärdom av de misstagen som görs under träningsmatcherna. Självklart hade man velat plocka poäng i cupen borta mot Eskilstuna och Kvarnsveden här också men det får komma på lördag, säger Östervall.

 

Den 21-åriga mittfältaren, som är ett av nyförvärven för i år, kommer senast från sejourer i bland annat Hovås Billdal och Jitex. Hon säger att hon trivs bra med tjejerna och hon utvecklar också varför hon valde att skriva på och ansluta sig till klubben.

-        Jag tycker det känns jättebra, jag har kommit in väldigt bra i gruppen och tjejerna är jättesnälla. Det får jag väl i och för sig äta upp nu när det är dags för inkilning snart, skrattar hon innan hon fortsätter:

-        Jag valde Uppsala Fotboll för att jag kände att klubben är väldigt seriös och att de vill någonting. Jag trivs väldigt bra med spelet som Fredrik vill spela, jag känner förtroende och jag tror jag har goda möjligheter att växa som spelare varje vecka i den här miljön, och det är väldigt viktigt för mig. 

 

Med seriepremiären en dryg månad bort känner Östervall att laget är på gång, och förhoppningsvis visar det sig även resultatmässigt så att segrarna börjar rulla in.

-        Att premiären i Elitettan närmar sig är fantastiskt kul!  Jag tror vi ligger bra till, vi har bra kvalité och högt tempo på alla träningar så nu ska vi bara gå in i mars här och hitta en fin vinnarkultur fram till seriestarten, avslutar hon.

 

Matchen mot Älvsjö spelas på lördag klockan 13.15 på Lötens IP.

Skribent: Malin Stjernling
Nyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner