Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Kvarnsveden nästa för Uppsala
2018-02-16 13:32

Det är dags för den andra matchen av tre i Svenska Cupens gruppspel för IK Uppsala Fotbolls del. Kvarnsveden står för motståndet och för Uppsalas del gäller det att fortsätta fokusera på att spela ihop truppen och utveckla det egna spelet för att ha chans till en seger.


Trots förra helgens förlust i gruppspelet i Svenska Cupen mot Eskilstuna United så är det ett optimistiskt Uppsala som tar sig an Kvarnsveden i helgen.


-        Vi har en jättebra känsla i truppen och det är bra fart på alla träningar. Vi sa det häromdagen att trots att vi inte vunnit ännu känns spelet och stämningen fantastiskt bra efter bara 2 matcher med många nya spelare, säger Uppsalas ytterback Märta Säfström.

 

Efter att ha pressat allsvenska Eskilstuna i den senaste matchen, framför allt i den första halvleken där Uppsala spelade väldigt, väldigt bra, så kommer Uppsala med en känsla av mersmak inför mötet mot Kvarnsveden.

-        Det är klart att det är sjukt motiverande att vi gjorde en väldigt bra match mot Eskilstuna som var ett topplag i Damallsvenskan förra året. Dock är de inne i en försäsong precis som vi är och de har ett annat lag än förra året så vi får inte fastna för mycket i det tänket utan helt enkelt fokusera på vår egna prestation, vilken stundtals var riktigt, riktigt bra, säger Säfström om insatsen i lördags.

 

Kvarnsveden har inför den här säsongen, precis som Uppsala, haft en omsättning i sin spelartrupp där man framför allt har tappat sin skyttedrottning Tabitha Chawinga som blev utsedd till årets forward på Fotbollsgalan för några månader sedan. Laget vann sin gruppspelsmatch i Svenska Cupen förra helgen mot Älvsjö AIK FF med 4–2 efter bland annat två mål av Tabitha Chawingas lillasyster Temwa. För att Uppsala ska kunna ha chans till avancemang krävs det nog seger både på lördag men också i den avslutande gruppspelsmatchen mot Älvsjö.


-        Vi ska gå igenom Kvarnsveden på fredag och vad jag förstår har även de haft en del spelartapp och en del nya spelare in. Det är klart det kommer krävas mycket av oss för att vinna, det gör det alltid. Vi kommer ge allt och försöka bygga vidare på det vi gjorde bra mot Eskilstuna senast, fortsätter hon.

 

Säfström är en spelare som har haft otroliga problem men knäskador genom åren. Efter flertalet korsbandsskador, operationer och långa rehabiliteringsperioder har hon nu för första gången på flera år gått skadefri igenom en hel försäsong.


-        Det var längesen jag kunde gå in 100% i en försäsong så som jag har kunnat göra nu, så det bådar nog gott om jag får fortsätta i den här takten. Personligen känns det bra, jag får mer och mer självförtroende och blir alltmer bekväm i min roll för varje minut jag får på planen och det är det viktigaste för mig just nu, säger Säfström.

 

Matchen spelas borta på Ljungbergsplanen klockan 14.00 under lördagen.

Skribent: Malin StjernlingNyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner