Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Äntligen första träningsmatchen!
2018-02-02 11:15
Foto: Tobbe Bengtsson

Nu på lördag är det dags för IK Uppsala Fotbolls första träningsmatch för säsongen. Precis som förra året premiärspelar man mot Åland United, men denna gången spelas matchen på bortaplan.

Som så ofta så här tidigt på säsongen är inte alla spelare tillgängliga. Några är sjuka, några är skadade och några är av olika skäl inte redo för match, så truppen som åker till Åland är ej fullkomlig vilket kan göra det lite svårt att värdera matchen. Trots detta är spelarna spända för att se vart IK Uppsala Fotboll anno 2018 står sig. En av dem är rutinerade Ingrid ”Ingo” Wixner som ser riktigt positivt på att matcherna äntligen drar igång.

-        Att äntligen få spela match ska bli så himla kul, jag är verkligen riktigt taggad på att få spela match igen. Det är några ur laget som saknas så det kanske inte blir en helt 100-procentig värdemätare, men det ska ändå bli spännande att se vad vårt ”nya” lag går för, säger hon.

 

Wixners försäsong i år jämfört med förra säsongen är som två skilda världar. Ifjol genomförde hon en titthålsoperation i knät i slutet av januari och var borta i nästan två månader. Därmed missade hon stora delar av den försäsongen. I år har hon kunnat vara med från start med resten av spelarna i truppen och det har gjort henne extra positiv på premiären.

-        Jag är riktigt taggad och verkligen redo att kicka igång säsongen på riktigt. Det är riktigt kul att jag har kunnat vara med ordentligt redan från början av säsongen eftersom jag missade så mycket ifjol, säger hon.

 

Uppsala har gjort en liten förändring i träningen jämfört med säsongen ifjol. Fysiken ska förbättras och det fokuset kommer att finnas med laget genom hela säsongen, vilket redan märks av i truppen menar Wixner.

-        Jag har en väldigt bra känsla inför det här året. Vi har lagt mer krut på fysdelen än tidigare vilket vi kommer att fortsätta med genom hela säsongen så det känns som att alla redan nu är i bra fysisk form, säger hon.

 

När lagen möttes ifjol slutade matchen 1–1 efter en ganska jämn tillställning på Lötens IP. Dock är det inget fokus på resultat just i den här matchen, utan istället riktar man blickarna någon vecka framåt då Svenska Cupens gruppspel drar igång.

-        Vi vill förbereda oss så gått det går inför gruppspelet i Svenska Cupen. Vi har många nya spelare på många positioner så vi vill såklart försöka spela ihop vårt lag inför framtiden, säger Wixner.

 

Matchen spelas på lördag klockan 15.15 på Åland.


Skribent: Malin StjernlingNyhetsarkiv
Toppmöte på Lötens IP2019-10-11 16:00
Förlust i premiären2019-04-14 20:32
Storseger i genrepet2019-04-07 16:00
Första segern bärgad2019-02-24 19:58
Ebba Costow klar!2018-11-28 09:00
Davis fixade femte raka2018-09-18 06:27
Tredje vinsten i rad!2018-09-05 22:58
Genrepsdags för Uppsala2018-04-05 20:16
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner