Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande

Stark seger i tuff bortamatch
2019-08-17 19:10
Cornelia Kapocs, foto - Peter Bohlin
IK Uppsala Fotboll inkasserade sin tredje raka seger under söndagen då man bortabesegrade Assi IF med 2-1 på Billerud Korsnäs Arena. Matchen såg ut att sluta oavgjort men med knappt tio minuter kvar klev Sara Olai fram och nickade in 2-1 till Uppsala som fick med sig tre poäng hem från Kalix.
Bortalaget reste tidigt imorse från Uppsala till Kalix och klev ut på planen med seger i sikte, och det skulle visa sig bli en tuff match där det snarare blev en kämparinsats än skönspel på planen.
- Matchen kändes väldigt svårspelad, vi fick aldrig riktigt kontroll över bollen under någon längre period så matchen blev väldigt fram och tillbaka mellan lagen. Vi är inte helt nöjda spelmässigt då vi inte riktigt kan kontrollera bollen tekniskt och därför får vi många bolltapp. Dock tycker jag att vi krigar på hela matchen igenom, säger Uppsalas Cornelia Kapocs.

Detta var Uppsalas tredje match inom loppet av en vecka och man kan tro att det var en gäng slitna tjejer som klev ut på planen idag, men Uppsala har varit noggranna med återhämtningen för att orka prestera hela veckan igenom.
- Jag tycker faktiskt att kroppen kändes hyfsat fräsch för att ha spelat tre matcher på en vecka. Vi har haft en bra uppladdning med vila och träning, säger en pigg Kapocs.

Efter en mållös första halvlek kunde just Kapocs spräcka nollan i den 67:e minuten efter ett fint förarbete av Cassandra Korhonen.
- Beata satte bollen i djupet på Cassandra och då såg jag att hon var före sin försvarare så jag löpte framför min motståndare i straffområdet. Cassandra spelade in bollen perfekt så det var bara för mig att lägga in bollen i målet, säger målskytten Kapocs.

Assi kvitterade dock ledningen ganska omgående, men bortalaget gav sig inte och med knappt tio minuter kvar klev Sara Olai fram och nickade in segermålet 2-1. Assi är ett lag som många lag i Elitettan har haft problem med och som sällan förlorar, så att få med sig tre poäng på bortaplan är en riktigt start prestation av Uppsala.
- Det var riktigt skönt att ta tre poäng borta och få lite revansch från senast vi möttes då vi spelade oavgjort hemma i Uppsala. Det var en riktig krigarinsats från vår sida och vi får med oss tre oerhört sköna poäng, säger Kapocs.

I och med att serieledande Umeå IK FF överraskande förlorade igår borta mot Kvarnsvedens IK och övriga topplag vann sina matcher så är det nu riktigt jämnt i kampen om de damallsvenska platserna. Uppsala ligger kvar på sin fjärdeplats men är nu endast fyra poäng bakom ledande Hammarby IF FF. Nästa match för Uppsala blir nästa lördag den 24 augusti då man tar emot Sundsvalls DFF hemma på Lötens IP klockan 15.00.

Skribent: Malin Stjernling

Nyhetsarkiv
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner