Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
Utvecklingstrupp

IK Uppsala Fotboll F17
1 - 0
Eskilstuna United DFF
IK Uppsala Fotboll F171 - 0Eskilstuna United DFF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 april, 12:15
Plats:Lötens IP
F17 vann mot Eskilstuna United Akademi
2019-04-07 17:47
Målskytten Hanna Björndal
Under lördagen spelade Uppsala Fotboll F17 match mot Eskilstuna United DFF. Det blev seger med 1-0 efter mål i andra halvlek av Hanna Björndal.

Det blåste en kraftig vind längs med planen så att lagen fick medvind varsin halvlek. Uppsala började spela i motvind och det tog 10-15 minuter innan de kunde etablera spel på Eskilstuna Uniteds planhalva. Väl där skapades en hel del chanser både i spelet och i samband med ett antal hörnor. Uppsala kom runt på kanterna ett flertal gånger efter fina prestationer i speluppbyggnaden men när inspelen kom in mot mål så lyckades Eskilstuna få bort bollen. Första halvlek var ganska jämn, möjligtvis med ett litet spelövertag för Uppsala trots motvinden. Den bästa målchansen skapade dock Eskilstuna i ett friläge där skottet gick mitt på Uppsalas duktiga målvakt.
 

I andra halvlek tog Uppsala över spelet, möjligtvis pga att Eskilstuna hade svårt att hantera den starka motvinden. Uppsala skapade flera lägen där bollen inte riktigt ville in i mål. Glädjande var att spelarna såg bekväma ut med bollen och gjorde många bra värderingar, de vågade sätta upp bollar på centrala spelare som ofta var rättvända eller halvt rättvända som sedan kunde lägga ut på kanterna och därifrån skapa chanser. Till slut gör Uppsala mål efter bra spel där bollen spelas in från höger och möts av Hanna Björndal som från nära håll gör matchens enda mål. Sista 10 minuterna böljade spelet fram och tillbaka när spelarna började bli trötta. Uppsalas målvakt gjorde en väl avvägd utrusning i slutet av matchen och vann bollen i kamp med en Eskilstunaspelare. Eskilstuna är ett bra lag som Uppsala dessvärre inte får möta i seriespelet. Den här typen av motstånd behöver spelarna kontinuerligt för att utvecklas i rätt takt. Matchen slutade 1-0 till Uppsala vilket ändå får anses vara ganska rättvist.

Skribent: Gunnar Källsten<< Tillbaka

 
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner