Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

IF Brommapojkarna
0 - 2
IK Uppsala Fotboll
IF Brommapojkarna0 - 2IK Uppsala Fotboll

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 24 mars, 11:30
Plats:Grimsta IP
Andra raka segern för Uppsala
2018-03-24 16:18
Glada segrare på Grimsta IP

IK Uppsala Fotboll tog hem sin andra raka seger i bortamatchen mot IF Brommapojkarna. Efter en mållös första halvlek avgjorde Uppsala med två mål i den andra och tog hem segern med 2–0.

Den första halvleken blev mållös men Uppsala var laget som hade de vassaste målchanserna. Bland annat hade man två frilägen inom en minut i början av matchen där varken Amanda Östervall eller Lana Spitler kunde få hål på BP:s målvakt Nichole Persson.


-        Jag tycker vi var det bättre laget genom hela matchen. Men jag tycker vi kan bli lite mer noggranna i vårt passningsspel då det ibland blir passningar som inte kommer fram till rätt person, säger Uppsalas anfallare Hanna Lundell.

 

Östervall skulle dock revanschera sig från frilägesmissen då hon i början av den andra halvleken gav Uppsala ledningen med sitt 1–0-mål. Lundell, som började matchen på bänken, byttes in i mitten av den andra halvleken, vilket skulle visa sig bli ett lyckat byte. I den 85:e minuten skrev Lundell in sig i målprotokollet för första gången på länge och avgjorde matchen med sitt 2–0-mål.


-        Det är bra för mitt självförtroende att äntligen få göra mål, det har varit många matcher utan mål för min del så det var kul, säger Lundell.

 

Förutom att dagens seger var Uppsalas andra raka så var det även andra raka hållna nollan bakåt, och laget verkar nu vara inne på rätt spår inför fortsättningen.


-        Självklart är det viktigt med segrar så vi kommer med en positiv inställning till seriestarten. Vi var det bättre laget och hade större bollinnehav än BP, vilket till slut även avgjorde matchen idag, säger hon.

 

Nästa match för Uppsala blir redan på torsdag den 29:e mars då man möter Gamla Uppsala SK i ett klassiskt Uppsala-derby på Lötens IP klockan 17.00.


Skribent: Malin Stjernling
<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner