Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

IK Uppsala Fotboll
0 - 2
Hammarby IF FF
IK Uppsala Fotboll0 - 2Hammarby IF FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 mars, 18:15
Plats:Lötens IP
Ingen seger i hemmapremiären för Uppsala
2018-03-04 09:35
Foto: Tobbe Bengtsson

IK Uppsala Fotboll lyckades inte få hål på Hammarby i hemmapremiären på Lötens IP under lördagskvällen. Några misstag från Uppsalas sida utnyttjades av gästerna som kunde åka hem med en 2–0-seger i bagaget. 


Uppsala hade det lite tufft i den första halvleken där man stundtals blev tillbakatryckta och Hammarby kunde skapa tryck högt i banan. I den andra kommer man ut betydligt mer aggressiva i pressen vilket resulterar i fler bollvinster och att man kan lyfta laget snabbare. Man skapar en del chanser men får tyvärr inte in bollen i mål.

 

-        Det var en bra match med stundtals bra spel från båda lagen. Vi gör en bra prestation i helhet men där vi inte får med oss det lilla sista som behövs. Jag tycker vi höjer upp det i andra halvlek framförallt aggressiviteten. Vi har lite oflyt med att inte få in bollen, men vi skapar ändå chanserna vilket är bra så det är bara att jobba vidare inför nästa helg då vi tar emot Älvsjö, säger Uppsalas målvakt Emelie Almesjö.

 

Almesjö är ett av lagets nyförvärv inför säsongen, men hon har spelat i Uppsala tidigare då hon spenderade tid i Sirius under 2012 och 2013. Några välbekanta ansikten från den tiden finns även med i årets trupp, exempelvis Ingrid Wixner och Julia Lyckberg,

-        Jag tycker att jag har kommit in väldigt bra i laget. Några av tjejerna har jag spelat med förut men det var många nya ansikten också. Det är ett härligt gäng som har bidragit till att man fort kände sig som hemma i truppen, säger Almesjö.

 

Uppsala har under försäsongen mött flertalet allsvenska lag. Trots att det än så länge inte har blivit någon seger tycker Almesjö ändå att laget har gjort det bra.


-        Jag tycker vi står upp bra mot de allsvenska lagen. Det märks att det är en nivå högre än Elitettan men trots det så tycker jag att vi har gjort det bra, särskilt med tanke på att det är många nya spelare som inte har spelat ihop tidigare. Kapaciteten finns där, säger hon.

 

Matchen mot Älvsjö spelas lördagen den 10/3 klockan 13.15 hemma på Lötens IP.


Skribent: Malin Stjernling<< Tillbaka

 
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner