Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

IK Uppsala Fotboll
1 - 2
Umeå IK FF
IK Uppsala Fotboll1 - 2Umeå IK FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 augusti, 14:00
Plats:Österängens IP
Tävling:
Matchnummer: 000206096
Samling:13:00
Ingen lyckad omstart för Uppsala
2018-08-04 19:15
Moa Mattsson Foto: Tobbe Bengtsson

Det blev tyvärr en förlust i höstpremiären för IK Uppsala Fotboll då man förlorade hemma mot Umeå IK FF med 2–1.

Umeå kunde redan i den sjätte minuten ta ledningen men Uppsalas kvittering kom snabbt då anfallaren Hanna Lundell säkert placerade in bollen efter ett inspel från Moa Mattsson.

-       Det är såklart viktigt som anfallare att göra mål så det gör ju att mitt självförtroende blir starkare, säger Lundell om sitt mål.

 

Tyvärr kom Umeås svar lika fort då den forna Siriusspelaren Annina Wede återigen gav Umeå initiativet vilket de sedan aldrig släppte.

-       Vi är självklart inte nöjda då vi förlorar matchen, tyvärr kommer vi inte upp i den nivån vi vill och som vi vet att vi kan, säger hon.

 

Två av Uppsalas tre nyförvärv fick göra sina debuter idag. Lauren Clem vaktade kassen matchen igenom och Alma Nygren fick chansen från start i anfallet. Tyvärr kunde ej deras debuter firas med tre poäng, men Lundell tycker att lagets prestation var värd mer än en förlust.

-       Matchen var varierande, jag tycker att Umeå hade mer kontroll i första men att vi kommer in mer i matchen i den andra halvleken. Jag tycker dock att vi var värda att ta med oss en poäng från dagen, säger Lundell.  

 

Nästa match för Uppsala i Elitettan blir nästa lördag den 11 augusti då man möter serieledaren Lidköpings FK borta på Framnäs IP klockan 15.00. Däremot har man match i den andra omgången av Svenska Cupen redan nu på onsdag när man möter Gefle IF FF klockan 19.30 på Gävlevallen.

Skribent: Malin Stjernling<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner