Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

IK Uppsala Fotboll
5 - 0
IF Böljan
IK Uppsala Fotboll5 - 0IF Böljan

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 15 april, 13:00
Plats:Österängens IP
Tävling:
Matchnummer: 000206005
Samling:12:00
Hattrick av Mattsson gav storseger
2018-04-15 17:47
Tremålsskytten Moa Mattsson

Det var aldrig något snack om saken i seriepremiären mellan IK Uppsala Fotboll och gästande IF Böljan. Uppsala tog kommandot från start och efter bland annat ett hattrick från lagkaptenen Moa Mattsson kunde hemmalaget ta hem premiären med hela 5–0.

Uppsala fick en smakstart på matchen målmässigt då man hade en 2–0-ledning redan efter knappt 20 minuter, båda målen gjorda av lagkapten Moa Mattsson. Hon kom även att göra ett tredje då hon i slutet av matchen avrundande med ett distinkt straffmål.

-        Det är alltid kul att göra mål, och tre vet jag inte om jag har gjort förut på seniornivå så det är såklart väldigt roligt men vinsten var det viktigaste och det jag gläds allra mest åt, säger Mattsson.

 

Uppsala hade en 2–0-ledning i paus, och Ingrid Wixner utökade ledningen direkt i den andra. Uppsala fortsatte att dominera och Ariam Berhane Gebreyohannes hann även hon skriva in sig i målprotokollet innan Mattsson gjorde sitt tredje och fastställde slutresultatet 5–0. 

-        En oerhört skön premiärvinst. Fastän vi vet att vi har mer att ge spelmässigt känns det ändå väldigt kontrollerat. I första spelade vi mycket rakt men lyckades inte ha så långa bollinnehav som vi önskat, men det blev bättre i andra halvlek. Allt som allt en väldigt stabil och härlig match med en fin inramning på Österängen, fortsätter Mattsson.

 

IF Böljan var ett bottenlag förra året och tippas hamna på en liknande position även i år, och detta var en match som Uppsala skulle ha med tre poäng ifrån om man ska vara med och fightas i toppen av tabellen.

-        Det är svårt att säga när det är premiäromgången, men det här var på förhand en match som vi skulle vinna och därför känns det ju extra bra att vi lyckades göra det på ett så kontrollerat sätt. Nu gläds vi åt det här men imorgon börjar uppladdningen mot nästa helgs match mot Umeå, säger Mattsson.

 

Nästa match för Uppsala blir alltså nästa söndag den 22 april då man möter Umeå IK FF på bortaplan. Efter en fin försäsong har man nu även fått en smakstart på Elitettan vilket ger en hel del positiva känslor i truppen inför fortsättningen.

-        Vi har en väldigt bra känsla i gruppen och ett gott självförtroende inför kommande matcher. Vi fick även en fin känsla från Österängen där jag tror vi kommer bli svårslagna i år, avslutar lagkaptenen.

Skribent: Malin Stjernling<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner