Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Kvarnsvedens IK
1 - 0
IK Uppsala Fotboll
Kvarnsvedens IK1 - 0IK Uppsala Fotboll

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 februari, 14:00
Plats:Ljungbergsplanen
Tävling:
Matchnummer: 000364004   Tabell >>
Samling:13:00
Uppsala utslaget ur Svenska Cupen
2018-02-18 09:10
Moa Mattsson, Foto: Tobbe Bengtsson

Det blev ytterligare en uddamålsförlust för Uppsala efter dagens 0–1-förlust i Svenska Cupen borta mot Kvarnsveden. Förlusten innebär att laget inte längre har någon chans att avancera till de kommande semifinalerna i mitten på mars.

Kvarnsveden tog ledningen redan i den fjärde minuten genom Temwa Chawinga. Uppsala spelade upp sig i den andra halvleken men man kom inte närmare än ett ribbskott och Kvarnsvedens tidiga ledningsmål blev därmed matchens enda. 

-        Vi mötte ett fysiskt starkt Kvarnsveden som vi inte riktigt klarade av att stå upp mot i första halvlek. I andra gör vi det bättre. Vi tar med oss en bra krigarinsats, men är såklart besvikna över resultatet, säger Uppsalas lagkapten Moa Mattson.

 

Efter tre spelade matcher står Uppsala fortfarande utan seger, men spelmässigt finns det många bra indikationer att ta med sig och jobba vidare med.

-        Sett över de matcher vi har spelat på försäsongen har vi visat upp mycket bra saker, och vi känner att vi är på god väg. Tyvärr har inte alla delar fallit på plats i en och samma match än men det kommer, och när det väl gör det så kommer det bli riktigt bra, säger Mattson.

 

I och med dagens förlust så har Uppsala numera ingen chans att avancera från gruppspelet och den avslutande matchen mot Älvsjö blir då cupmässigt betydelselös. Mattson poängterar dock att laget inte bara kommer att ”ställa in skorna”, tvärtom ser laget det som en ypperlig chans att fortsätta slipa på olika delar i spelet.

-        För oss finns det inga betydelselösa matcher i våra förberedelser inför Elitettan. Tvärtom ser vi det som en viktig match för att jobba vidare på de delar som fungerade sämre idag. Dessutom är vi väldigt taggade på en vinst så vi kommer jobba hårt för att ta tre poäng i den matchen! avslutar Mattson.

 

Den avslutande cupmatchen mot Älvsjö spelas den 10:e mars hemma på Lötens IP klockan 13.15

Skribent: Malin Stjernling<< Tillbaka

 
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner