Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Eskilstuna United DFF
2 - 1
IK Uppsala Fotboll
Eskilstuna United DFF2 - 1IK Uppsala Fotboll

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 10 februari, 14:00
Plats:Tunavallen
Tävling:
Matchnummer: 000364001   Tabell >>
Samling:13:00
Uppsala Fotboll nära poäng i Svenska Cupen
2018-02-10 17:58

I Svenska Cupens gruppspel spelade Uppsala Fotboll borta mot Eskilstuna United. Slutresultat skrevs 2-1 till Eskilstuna efter att Uppsala haft ledningen i halvtid.


-  Första halvlek är mycket bra från vår sida säger huvudtränare Fredrik Bernhardsson. Vårt sätt att spela håller i stora drag mot förra årets 3:a i Damallsvenskan. Vi vågar hålla i bollen, vänder spelet och försöker hela tiden ta oss framåt. Vid en hörna efter 2 min så forcerar Beata Olsson in bollen från nära håll till ledning 0-1. Försvarsmässigt ser det också bra ut, vi pressar dem ut mot kanterna och stänger för centrala inspel. 

Även om Eskilstuna skapar chanser, förmodligen lite fler chanser än Uppsala så står laget upp bra och har även en mycket bra målvakt i Emelie Almesjö.


- Efter ca 15 min in i 2:a halvlek blir vi trötta och orkar inte riktigt hålla uppe laget och det är i den perioden som Eskilstuna gör sina två mål, det ena på en stolpretur som går rakt ut till Kullashi som bara kan lägga in bollen sägen Fredrik.

På slutet ändrar Uppsala till 3-5-2 och försöker forcera in en kvittering. Det blir en liten förändring i matchen när Eskilstuna måste ta hem en av sina tre forwards men man lyckas inte gå i fatt och matchen slutar 2-1 till Eskilstuna United.

- Det är surt att förlora men med tanke på att vi inte alls har kunnat spela ihop laget så är prestationen bra säger Fredrik. Flera spelare har varit borta av olika anledningar och några har precis anslutit till laget. Dessutom fick både Ingrid och Hanna fick spelförbud pga av lättare skador. När alla är igång i full träning och vi fått spela ett par matcher till så bör vi kunna lyfta oss ett eller ett par snäpp säger Fredrik avslutningsvis.

Laget: Emelie Almesjö- Märta Säfström (Ebba Costow), Sara Back, Jessie Davis, Julia Ekholm – Moa Mattsson, Amanda Östervall (Josefin Jarstad) - Ariam Berhane, Lana Spitler, Agnes Nyberg – Beata Olsson

Skribent: Gunnar Källsten<< Tillbaka

 
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner