Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Åland United
2 - 2
IK Uppsala Fotboll
Åland United2 - 2IK Uppsala Fotboll

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 februari, 15:15
Plats:AD hallen
Oavgjort resultat i första träningsmatchen
2018-02-04 08:25
Målskyttar: Sara Back och Ingrid Wixner

Den traditionella träningsmatchen mellan IK Uppsala Fotboll och Åland United slutade för andra året i rad oavgjort. Det blev en jämn säsongsöppning mellan två lag som hade förhoppningar att spela ihop sig inför framtiden, och nu väntar gruppspel i Svenska Cupen för Uppsala.

Redan i den 9:e minuten tog Uppsala ledningen då Sara Back kom fint in i den bakre ytan på en hörna och nickade in 1–0 till bortalaget.

-        Ingo (Ingrid Wixner) slog en bra hörna och det var bara för mig att sätta dit huvudet, säger den lite ovana målskytten om sitt nickmål.          

 

I början av den andra halvleken var Uppsala när att utöka sin ledning då nyförvärvet Amanda Östervall hade en frispark i ribban. Istället för en 2–0-ledning kunde Åland istället kvittera några minuter senare. Målet skulle dock komma för bortalaget då en påpasslig Ingrid Wixner snappade upp en slarvig hemåt-passning och därmed återigen kunde ge Uppsala ledningen. Åland skulle dock få det sista ordet med ett inlägg som seglade in i den bortre gaveln, och därmed fastställde slutresultatet till 2–2.
   

-        Det var riktigt kul att äntligen få spela match igen. Spelet fungerade överlag bra, men ibland syntes det att det var första matchen, fortsätter Back.

 

För Uppsala väntar nu en träningsvecka innan det är dags att dra igång gruppspelet i Svenska Cupen. I gruppen har man den damallsvenska tabelltrean från ifjol, Eskilstuna United, Kvarnsvedens IK som är tillbaka i Elitettan i år efter en sejour i den högsta serien samt Division 1 laget Älvsjö AIK.

-        Vi tar med oss målen och att vi ändå spelade bra med tanke på alla nya spelare. På lördag kommer vi att vara ännu bättre, avslutar Sara Back.

 

Nästa match för Uppsala blir den 10:e februari då man alltså kliver in i gruppspelet i Svenska Cupen. För motståndet väntar då Eskilstuna United på bortaplan på Tunavallen klockan 14.00.

Laget mot Åland U: Emelie Almesjö (Kaisa Nilsson 46´), Ingrid Wixner (Lana Spitler 81´), Jessie Davis, Sara Back, Märta Säfström - Agnes Nyberg, Moa Mattsson, Amanda Östervall (Josefin Jarstad 71´), Ebba Costow - Ariam Berhane Gebreyohannes - Agnes Leijon (Agnes Bergström 46´)

Skribent: Malin Stjernling


<< Tillbaka

 
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner