Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

IK Uppsala Fotboll F19
3 - 0
Täby FK (D1D)
IK Uppsala Fotboll F193 - 0Täby FK (D1D)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 april, 15:00
Plats:Lötens IP Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 179101005
Samling:14:00
Seger i genrepet för överlägset Uppsala
2018-04-08 12:24
Märta Säfström & Lana Spitler, 1 mål var. Foto: Tobbe Bengtsson

Det var aldrig något snack om vem som skulle ta hem träningsmatchen mellan IK Uppsala Fotboll och gästande Division 1-laget Täby FK. Uppsala tog hem matchen med stabila 3–0 och laddar nu upp inför seriepremiären nästa helg.


Efter några inledande minuter med mycket slarv från Uppsalas sida kom hemmalaget upp i nivå och gjorde det svårt för gästande Täby att få till ett eget spel. Uppsala hade bland annat ett skott i stolpen i mitten av den första halvleken, och strax därefter kom så även ledningsmålet för hemmalaget. Efter ett misstag från Täbys målvakt kunde Uppsalas Märta Säfström ge hemmalaget ledningen och man gick till halvtidsvila med en 1–0-ledning. 

-        Det var en bra match för att knyta ihop allt vi tränat på inför seriepremiären nästa vecka. Vi gjorde jobbet som vi skulle, säger Säfström.

 

Uppsala fortsatte med sin höga effektiva press och utökade ledningen i den andra halvleken då Lana Spitler placerade in bollen efter ett mycket snyggt anfall. Julia Ekholm avslutade målskyttet med sitt 3–0-mål som kom efter en fin kontring där Ekholm kunde avsluta i öppet mål. Uppsala fortsatte att dominera matchen igenom och 3–0-vinsten var i underkant sett emot matchbilden. I och med dagens match har laget nu tre raka segrar vilket ger härliga känslor i truppen.

-        Det känns väldigt bra, det är självklart skönt för självförtroendet och det är skönt att veta att det vi tränar på fungerar i praktiken också. Det är skönt att vi får med oss tre mål framåt och en nolla bakåt idag, fortsätter Säfström.

 

Nu väntar en veckas träning för hemmalaget innan Elitettan äntligen drar igång nästa helg, och Säfström säger att laget är nöjda med hur försäsongen har sett ut.

-        Allt som allt känns försäsongen bra, vi har mött lag från Allsvenskan, Elitettan och Division 1 så vi har fått känna på olika slags motstånd och både vunnit, kryssat och förlorat vilket har varit nyttigt för oss. Det märks att pusselbitarna börjar falla på plats och vi hittar varandra allt bättre, vilket bådar gott inför serien! 

 

Nästa match för Uppsala blir alltså seriepremiären i Elitettan söndagen den 15:e april klockan 13.00 hemma på nya hemmaarenan Österängens IP då man tar emot IF Böljan.

Skribent: Malin Stjernling

<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner