Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

Östersunds DFF
1 - 2
IK Uppsala Fotboll
Östersunds DFF1 - 2IK Uppsala Fotboll

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 29 oktober, 15:00
Plats:Jämtkraft Arena
Tävling:
Matchnummer: 000206162
Samling:14:00
Simonsson matchvinnare i efterlängtade segern
2017-10-30 07:02
Det blev en mycket efterlängtad seger för IK Uppsala Fotboll i bortamatchen mot Östersunds DFF under söndagen. Matchvinnare blev Therese Simonsson som gjorde sitt åttonde mål för säsongen i den 90:e minuten och därmed gav segern till ett mycket lättat Uppsalalag.

Uppsala gjorde en bra första halvlek där man styrde spelet men inte riktigt fick skärpa i avsluten. Detta fick man dock ändring på direkt i den andra halvleken då lagkapten Moa Mattson skickade in 1–0 till bortalaget bara några minuter efter paus.


– Vi hade ett stort bollinnehav i första halvlek och det kändes stabilt och bra. Efter vårt mål gick vi ned oss lite och det blev ett väldigt böljande spel med mycket kontringar, säger Uppsalas anfallare Elin Åkerman.


Östersund lyckades dock kvittera tio minuter senare och det såg länge ut som att matchen skulle sluta oavgjort, men Uppsala ville annorlunda. I den sista spelminuten klev anfallaren Therese Simonsson, som även gjorde mål när lagen möttes senast, fram och gav segern till bortalaget med sitt 2–1-mål. Vinsten var Uppsalas första sedan segern mot Hovås Billdal den 26 augusti, så det var ett lyckligt men också lättat bortalag som firade efteråt.


– Vi lyckades visa att vi är det starkare och bättre laget och krigar verkligen till ett avgörande mål och vinner matchen. Vi visade hjärta idag och spelade för att visa oss själva och alla andra att vi är bättre än vad de senaste resultaten har visat, säger en mycket nöjd Åkerman.


Då några av lagen runtomkring Uppsala i tabellen tappade poäng i helgen så är laget endast två poäng bakom femman Kungsbacka DFF och kan med en fin avslutning klättra sig uppåt i tabellen från sin nuvarande åttondeplats. Spelarna är fast beslutna att visa sig från sin bästa sida i de sista två matcherna och siktar på att ta hem två segrar och avsluta med flaggan i topp.


– Det känns så skönt att äntligen vinna och visa att vi ska avsluta säsongen på bästa möjliga sätt, det är vad vi vill med dessa två matcher som är kvar. Vi tänker inte bara spela av dem utan vi ska verkligen göra allt för att vinna och spela så bra som möjligt! avslutar Åkerman.


Nästa match för Uppsala blir nästa lördag mot IF Böljan den 4/11 hemma på Lötens IP klockan 13.30.


Skribent: Malin Stjernling


<< Tillbaka

 
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner