Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
ELIT

IK Uppsala Fotboll
2 - 2
IF Böljan
IK Uppsala Fotboll2 - 2IF Böljan

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 november, 13:30
Plats:Lötens IP Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000206169
Samling:12:30
Delad poäng i hemaavslutningen
2017-11-05 17:13
Efter en svängig match mellan IK Uppsala Fotboll och IF Böljan blev det till slut en varsin poäng då matchen slutade 2–2. Nu är det endast en match kvar i Elitettan innan säsongen är över för Uppsalalaget.

I en, ursäkta ordval, böljande match var det Uppsala som hade det största bollinnehavet men det var Böljan som tog ledningen i den 28:e minuten. Uppsala kunde dock kvittera precis innan paus genom Therese Simonsson och lagen gick till halvtidsvila med 1–1.

– Det kändes som om matchen var väldigt mycket fram och tillbaka, framför allt de första 30 minuterna i första halvlek svängde rejält. Så fort vi hade ett läge till att kontra så gick vi för det och kunde inte riktigt pulsera i anfallsspelet, säger mittbacken Linnéa Eriksson.

Till den andra halvleken bytte Uppsala spelsystem och positionerade sig i 3-5-2 för att få två forwards. Trots detta fick man en mardrömsstart på halvleken då Böljan direkt gjorde 1–2. Uppsala kvitterade återigen tjugo minuter senare men det saknades det lilla extra i den sista tredjedelen för att hemmalaget skulle få med sig alla tre poängen och matchen slutade 2–2.

– Vi hade ett stort bollinnehav och kunde skapa tryck framåt men i vår sista tredje så saknades skärpan och det lilla sista. Vi kom runt på kanterna men inspelen var av sån karaktär att målvakten bara kunde plocka ner dem. Det känns ganska tufft att spela oavgjort när vi ändå kände att vi hade det liksom, fortsätter Eriksson.

Eriksson blev även för ovanlighetens skull målskytt då hon stod för Uppsalas 2–2-mål i mitten av den andra halvleken.

– Det var faktiskt jättekul, det var första gången för i år som jag fick gå upp på hörnor och det gav ju resultat! Jag gör ju inte mål så ofta så att få göra det i den sista hemmamatchen för säsongen känns som bra tajming, säger hon.

För Uppsala var detta lagets sista hemmamatch på Lötens IP och spelarna känner att klubbens debutsäsong i Elitettan börja lida mot sitt slut.

– Vi pratade inför om att det var sista hemmamatchen och det är såklart lite blandade känslor. Såklart är man sliten efter en lång säsong men samtidigt så vill man ändå njuta av att få spela match med de här tjejerna. Vi vet ju ej heller inte exakt hur truppen kommer att se ut nästa år så vi tar vara på tiden säsongen ut, avslutar Eriksson.

I och med den delade poängen är Böljan just nu över nedflyttningsstrecket men man lär gå en tuff kamp mot Holmalunds IF Alingsås då båda ligger på samma poäng. Uppsala däremot ligger kvar på en åttondeplats i tabellen. Uppsalas absolut sista match för säsongen spelas nästa söndag den 12/11 mot Växjö DFF på Tipshallen.

Skribent: Malin Stjernling


<< Tillbaka

 
 
Huvudpartner
Officiell Partner
PARTNER
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner