Västerbotten väntar för formstarkt F-19

Precis som A-laget ska även F-19 ta sig an Umeå IK FF denna helgen, och precis som i Elitettan skuggar lagen varandra även i tabellen. För det yngre laget väntar en resa upp i norr för att göra ett försök att komma ikapp tabelltrean, och Uppsalalagets goda form talar för att tre poäng inte är en omöjlighet.

Med två matcher mindre spelade ligger Umeå fyra poäng framför tabellfyran IK Uppsala Fotboll i en mycket haltande tabell. Umeå har varit spellediga i två veckor men man kommer senast från en 3–1-vinst hemma mot AIK FF. Uppsala har revansch att hämta då Umeå tog hem en uddamålsseger i det jämna mötet på Lötens IP i våras, och man är förberedda på att även denna match kommer att bli en tight tillställning.

– Matchen mot Umeå kommer att bli tuff, men vi har alla förutsättningar för att ta hem tre poäng med erfarenheten från matchen hemma mot dem senast då den var väldigt jämn. Det krävs att vi levererar vårt fina passningsspel, att vi är hungriga i försvarsspelet och att vi tar många avslut för att vi ska ta kunna poäng, säger Uppsalas anfallare Sanna Waller, 17.

F-19-laget är obesegrade hittills under höstsäsongen där man har inlett med två segrar och en oavgjord. För att hitta senaste förlusten får man leta sig hela vägen tillbaka till den 7:e juni och förlustmatchen borta mot Djurgården, så man kan säga att F-19 är inne i en riktigt bra period just nu och att spelet verkligen har gett utdelning.

– Det känns jättebra att vi är obesegrade, det känns som att vi har fått utdelning av vårt fina spel, en utdelning vi saknade under våren trots att spelet ofta stämde. Vi har visat under hösten att vi kan göra bra matcher och även få med oss resultaten, vilket motiverar oss jättemycket och gör att vi blir riktigt sugna på att ta fler poäng. Stämningen i laget är väldigt bra trots sjukdom på några spelare, men vi är återställda och sjukt taggade till söndag! säger Waller om lagets säsong hittills.

Då matchen spelas på bortaplan i Umeå har Uppsala en bit att resa, men detta tror Waller inte kommer påverka laget negativt.

– Resan är ju lång men det är ingenting som sinkar oss alls då vi har väldigt bra stämning i laget så vi kommer kunna tagga till ordentligt tillsammans! Det viktigaste är att vi går ut med rätt inställning och levererar det vi kan så kommer resultatet komma på köpet, avslutar en taggad Waller.

Matchen spelas alltså under söndagen i Umeå klockan 13.30 på Nolia 1.

Skribent: Malin Stjernling
Foto: Fanny Lång